ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ: ΑΚΟΥΜΕ κάθε προβληματισμό για τη συμφωνία

 • Στο Φανάρι βρίσκεται ο υπουργός Παιδείας
 • Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βαρθολομαίου-Γαβρόγλου
 • Την Παρασκευή κλήθηκε στο Φανάρι η ελληνίδα πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη
 • Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε απορία γιατί το Φανάρι δεν ενημερώθηκε από την Πολιτεία για το προωθούμενο σχέδιο στο χώρο της Εκκλησίας
 • Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ενημέρωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου για την «πρόθεση» συμφωνίας ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από κύκλους του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφορικά με τις εξελίξεις στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας στην Ελλάδα σημείωσαν ότι όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενημερωθεί επισήμως για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τις θέσει υπ’ όψιν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει στις 27 Νοεμβρίου προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τοποθετηθεί επ’ αυτών.

  «Τον ενημέρωσα για ένα σύνολο θεμάτων και άκουσα τους προβληματισμούς του. Θα μεταφέρω τους προβληματισμούς. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις η επιδίωξη μας είναι ο διάλογος στον οποίο ξέρετε έχουμε μία ιδεολογική και πολιτική δέσμευση ως τρόπο να λύνονται τα όποια θέματα. Και πάμε παρακάτω. Και πάλι θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιότατο και για την ευκαιρία που μας έδωσε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα σύνολο ζητημάτων που αφορούν και το Πατριαρχείο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου.

  «Έχουμε να κάνουμε με μία –κυριολεκτικά- ιστορικού χαρακτήρα συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος και αυτό δεν πρέπει να μας ξεφεύγει. Όπως ξέρετε, το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο μακαριότατος, υπάρχουν θέματα που επεξεργαζόμαστε και τα οποία θα πρέπει να προχωρήσουμε. Παραμένει το πλαίσιο μιας ιστορικής συμφωνίας και τα επόμενα βήματα είναι βήματα τεχνικότερου χαρακτήρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

  Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται αυτήν την ώρα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για την προγραμματισμένη – εδώ και καιρό – συνάντησή του με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. pic.twitter.com/KTK69cBShO

  Διαφημιστική καταχώρηση
  Διαφημιστική καταχώρηση

  — MinEduGR (@MinEduGR) November 10, 2018

  Σημειώνεται ότι την Παρασκευή κλήθηκε στο Φανάρι η ελληνίδα πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου.

  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε σε έντονο ύφος απορία γιατί το Φανάρι δεν ενημερώθηκε από την Πολιτεία για το προωθούμενο σχέδιο στο χώρο της Εκκλησίας που αφορά κληρικούς και μητροπόλεις της δικαιοδοσίας του.

  Πηγή: https://www.altsantiri.gr

  Απάντηση

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.