«ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ» ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΗΝ Προεδρία της Κυβέρνησης – Παράθυρο για προσλήψεις

Στην παράγραφο 3 του άρθρου 29 του επίμαχου νομοσχέδιου, αναφέρεται ρητώς ότι η πλήρωση των θέσεων προσωπικού γίνεται με διορισμό, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις ή με απόσπαση από θέση φορέα της Γενικής Κυβέρνησης, που διενεργείται με απόφαση του πρωθυπουργού. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι προσλήψεις θα γίνεται με απόφαση του πρωθυπουργού ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ (!) κάθε άλλης διάταξης, χωρίς να απαιτείται γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου και χωρίς χρονικό περιορισμό της απόσπασης. Επίσης, στην ίδια παράγραφο αναφέρεται ότι με όμοια απόφαση επιτρέπεται απόσπαση προσωπικού από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να ανατίθενται ειδικά καθήκοντα σε υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, παράλληλα με την άσκηση των κύριων καθηκόντων τους. Μάλιστα, με την απόφαση ανάθεσης καθορίζεται και επιμίσθιο που δεν υπερβαίνει το 30% των αποδοχών τους. Σημειωτέον, πως ούτε εδώ αναφέρεται το κόστος για τον προϋπολογισμό

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.