“Παπατζηλίκια”… Εξήγγειλε χωρικό σχέδιο για το Μάτι που ήδη υπάρχει

Πολιτεύονται και μετά τη νίκη τους στις κάλπες με “παπατζηλίκια”! Γιατί δεν είναι δυνατόν να εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή ότι ανατίθεται στο ΤΕΕ να χαράξει κατά προτεραιότητα ένα νέο, πρότυπο χωρικό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή του Ματιού ώστε να λυθούν προβλήματα δεκαετιών ενώ αυτό ήδη υπάρχει…

Μάλιστα υποστήριξε ότι υπό κανονικές συνθήκες το έργο αυτό θα χρειαζόταν μία 5ετία και τώρα ο πρωθυπουργός έθεσε σφιχτό χρονοδιάγραμμα, ζητώντας να έχει γίνει μέσα σε ένα χρόνο, ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν τη δεύτερη μαύρη επέτειο της τραγωδίας στο Μάτι.

Μόνο που το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το Μάτι και την Ραφήνα υπάρχει και η προέγκρισή του υπεγράφη στα μέσα Ιουνίου από την τότε γενική γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού Ρένα Κλαμπατσέα.

Το ΕΧΣ καλύπτει έκταση –περίπου 7.900 στρέμματα– από την ακτογραμμή έως τη λεωφόρο Μαραθώνος και το όριο του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Πεντελικού όρους (1988), το οποίο δεν προτείνεται να τροποποιηθεί.

Άρα η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει τη σκυτάλη από αυτό το σημείο και να προχωρήσει και όχι να κάνει εξαγγελίες παλαιοκομματικού και μικροκομματικού χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ 5d36d26b825e6350231facb3

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.