Όταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωνε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφήνει περιθώριο σε αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν έχουν τέλος τα … loop του κυβερνητικού αεροσκάφπους του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις πρώτες κιόλας μέρες του ταξιδιού του και που θα άφηναν με τα χέρια ψηλά από απόγνωση ακόμα και τον πιο έμπειρο χειριστη μαχητικού της Ελληνικής Αεροπορίας… Αφήνουμε κατά μέρος την ίδια την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά ως νέου Επιτρόπου, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα ηταν ο εκπροσωπος του Γιούνγκερ τον οποιο ΝΔ – Κυρ Μητσοτάκης και Κωστης Χατζηδάκης εγκαλούσαν περιπου ως φιλο-ΣΥΡΙΖΑΙΟ που στηριζε τον Τσίπρα – ειδικά στο ζητημα της μη εφαρμογης τελικα της περικοπής των συντάξεων – και τον οποιο μόλις το περασμένο καλοκαίρι η ΝΔ είχε αποκλείσει από την εκδηλωση του Ιδρυματος Καραμανλή ως ενδειξη δυσαρέσκειας για την “στάση” του – και ας θυμηθούμες τι έλεγε ο Μαργ. Σχοινας για τη Συμφωνια των Πρεσπών.

Στις 23 Μαΐου του 2019 λοιπόν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, από τη θέση του εκπροσώπου της Κομισιόν, σε συνέντευξή του στο euronews, ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

«Μετά από πολλά χρόνια οι πλανήτες στοιχίζονται σωστά στα δυτικά Βαλκάνια, και στοιχίζονται σε μία αμετάκλητη ευρωπαϊκή προοπτική. Δηλαδή αυτός ο δρόμος ο ευρωπαϊκός που φωτίζεται προς το μέλλον δεν αφήνει κανένα περιθώριο για να κυλήσουμε πάλι πίσω σε αλυτρωτισμούς, εθνικισμούς, αγάλματα, χάρτες κλπ. Αυτό θέλω να πιστεύω ότι έχει γίνει κατανοητό, πλησιάζουμε τώρα σ΄αυτές τις κρίσιμες συζητήσεις που θα γίνουν σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και για την Ελλάδα δε χωράει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να είναι κεντρικός πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων, γιατί είναι και ο ισχυρός ευρωπαϊκός παίκτης της περιοχής, αλλά και γιατί μαζί με την ΕΕ μοιράζεται αυτήν την ευθύνη, να κρατήσει τα Βαλκάνια στο σωστό δρόμο.»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.