Ο Πρετεντέρης μέσα από «ΤΑ ΝΕΑ» του Μαρινάκη «τα ρίχνει» στον Μητσοτάκη

Αίσθηση προκαλεί άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της εφημερίδας «Τα Νέα» του συγκροτήματος Μαρινάκη, ο οποίος αναφέρεται ευθέως σε κωλοτούμπα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στα δημοσιονομικά και στις κυβερνητικές επιλογές.

Μάλιστα, στο άρθρο του ο Γιάννης Πρετεντέρης -που σύμφωνα με ορισμένες πηγές έχει διαδραματίσει και ρόλο άτυπου συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη- με τίτλο: «Προσγείωση», αναφέρεται ότι για τις Πρέσπες θα πρόκειται για μεγαλύτερη κωλοτούμπα από εκείνη του Αλέξη Τσίπρα για τα μνημόνια.

«Δεν ξέρω αν πρόκειται για φραστικές παρεκτροπές δύο – τριών υπουργών ή για κυβερνητική γραμμή.

»Αλλά αν συνεχίσει έτσι η κυβέρνηση κινδυνεύει να χρεωθεί για τις Πρέσπες με μεγαλύτερη κωλοτούμπα από ό,τι ο Τσίπρας για το Μνημόνιο», γράφει ο Γ. Πρετεντέρης και συνεχίζει:

«Εκείνος τουλάχιστον είχε τη δικαιολογία ότι προσπάθησε, συγκρούστηκε, απέτυχε και παρέδωσε τα όπλα.

»Οι σημερινοί δίνουν την αίσθηση ότι βιάζονται΄να ξεφορτωθούν τα όπλα πριν κάν προσπαθήσουν. Σχεδόν με ανακούφιση. Ο Κοτζιάς ζητάει να του πουν και συγγνώμη».

Επίσης σημειώνει για το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης:

«Κάθε πολιτική οφείλει να προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες και νέες καταστάσεις.

»Και η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχτεί ότι οι Πρέσπες αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει χωρίς μεγάλο κόστος».

«Καρφιά» Πρετεντέρη σε Μητσοτάκη και για το διορισμό Τσουβάλα

«Ο Μητσοτάκης κινδυνεύει μόνο αν διαψεύσει τον προηγούμενο εαυτό του. Πως;

»Παράδειγμα, πρώτο. Όταν έχεις κάνει σημαία στην αντιπολίτευση το Μάτι, δεν μπορεί να προσλαμβάνεις στην κυβέρνηση τον αξιωματικό που εκδιώχθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για το Μάτι.

»Όχι επειδή ο άνθρωπος δεν είναι ενδεχομένως καλός αστυνομικός ούτε επειδή έχει προσωπικές ευθύνες για την τραγωδία, αλλά επειδή διά του διορισμού του διαψεύδεις την προηγούμενη ρητορική σου», γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.