ΝΔ: ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ προεκλογικούς διορισμούς και παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση

Μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι θα ελέγξει κάθε πράξη παρέμβασης στη Δημόσια Διοίκηση, η οποία γίνεται από χθες, Δευτέρα 3 Ιουνίου μέχρι και την προκήρυξη εκλογών, απηύθυνε η Νέα Δημοκρατία, δια του Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Γεωργαντά.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε: «Προειδοποιούμε ότι κάθε παράνομος διορισμός εκτός ΑΣΕΠ, κάθε αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση ή επίσπευση στη Δημόσια Διοίκηση που πραγματοποιείται από χθες, Δευτέρα 3 Ιουνίου, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, θα ελεγχθεί τόσο για τη νομιμότητα όσο και για τη σκοπιμότητα της».

Σύμφωνα με τον Τομεάρχη της ΝΔ, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε «την αγωνία της κυβέρνησης να τακτοποιήσει τους κομματικούς της φίλους και να εξασφαλίσει το μέλλον των στελεχών της». Η ΝΔ, ανέφερε, θα προστατεύσει τη Δημόσια Διοίκηση από τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις «μιας κυβέρνησης που, λειτουργώντας με καθεστωτική αντίληψη, αντιμετωπίζει τη Δημόσια Διοίκηση ως κομματικό λάφυρο».

Αναλυτικά, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε:

«Ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό το βράδυ των ευρωεκλογών, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του επί της ουσίας δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και δήλωσε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Αντί να συμβεί αυτό, όμως, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την αγωνία της κυβέρνησης -πριν την αποχώρηση της- να τακτοποιήσει τους κομματικούς της φίλους και να εξασφαλίσει το μέλλον των στελεχών της.

Προειδοποιούμε ότι κάθε παράνομος διορισμός εκτός ΑΣΕΠ, κάθε αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση ή επίσπευση στη Δημόσια Διοίκηση που πραγματοποιείται από χθες, Δευτέρα 3 Ιουνίου, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, θα ελεγχθεί τόσο για τη νομιμότητα όσο και για τη σκοπιμότητα της.

Η Νέα Δημοκρατία θα προστατεύσει τη Δημόσια Διοίκηση από τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις μιας κυβέρνησης που, λειτουργώντας με καθεστωτική αντίληψη, αντιμετωπίζει τη Δημόσια Διοίκηση ως κομματικό λάφυρο»….

Πηγή: https://www.protothema.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.