ΤΡΑΜΠ: ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ- ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ δεν είναι σε θέση να με καθαιρέσει!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε κατηγορηματικά τις ερωτήσεις που του έθεσαν δημοσιογράφοι σχετικά με την προθυμία των συνεργατών του να εκτελέσουν τις εντολές τους αλλά και τις πιθανότητες να ξεκινήσει η διαδικασία παραπομπής του στο Κογκρέσο, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

Στην έκθεση αυτή, έκτασης 448 σελίδων, αποκαλύπτεται ότι το προσωπικό του Λευκού Οίκου και οι συνεργάτες του προέδρου κάποιες φορές τον αγνοούσαν, όταν για παράδειγμα τους ζητούσε να μεταφέρουν μηνύματα σε τρίτους. Ένα από αυτά τα αιτήματα αφορούσε την απόλυση του ίδιου του Μιούλερ.

“Κανείς δεν με παρακούει”, είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί ότι δεν τηρούνται οι εντολές του. Η δήλωση αυτή έγινε σε μια εκδήλωση του Λευκού Οίκου για το Πάσχα.

Στην ερώτηση αν ανησυχεί για την πιθανότητα να παραπεμφθεί με την κατηγορία της παρακώλυσης δικαιοσύνης, όπως ζητούν ορισμένοι Δημοκρατικοί, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε “καθόλου”.

Μιλώντας από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ επέστρεψε στα αγαπημένα θέματά του, θριαμβολογώντας για την ισχυρή οικονομία της χώρας και τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του ανασυγκροτεί τις ένοπλες δυνάμεις.

“Η χώρα μας τα πάει φανταστικά καλά, ίσως καλύτερα από ποτέ, από οικονομικής άποψης”, τόνισε.

Να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Κογκρέσο “δεν είναι σε θέση” να τον καθαιρέσει, ένα σενάριο των Δημοκρατικών βουλευτών, οι οποίοι βασίζονται στην έκθεση Μάλερ για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

“Μονάχα σοβαρά αδικήματα ή παραβάσεις μπορούν να οδηγήσουν στην καθαίρεση”, έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter. “Δεν διέπραξα καμία αξιόποινη πράξη (ούτε συνωμοσία ούτε παρακώλυση), επομένως δεν είστε σε θέση με καθαιρέσετε”, πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

 

 

 

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.