Κατέρρευσε η Γεννηματά. Έφερε τον Τίμερμανς στην Ελλάδα για να την στηρίξει και αυτός άρχισε να εκθειάζει τον Αλέξη Τσίπρα!

ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ!

Άνοιγμα στην «Ενωτική Αριστερά» και τον Αλεξη Τσίπρα, τον οποίο και αναφέρει ονομαστικά, πραγματοποιεί ο υποψήφιος την Σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Ο νυν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται στην Ελλάδα με αφορμή το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο πήρε αποστάσεις από τη στάση της Φώφης Γεννηματά και την πολεμική της κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, με τον ο ίδιο να αρκείται να απαντήσει πως είναι «δικό της θέμα».
«Αν αναζητήσω συνεργασίες, θα το κάνω βεβαίως και με την ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς, στην οποία ανήκει το κόμμα του κ. Τσίπρα. Δεν βλέπω γιατί να μην έχω μια εποικοδομητική συνεργασία με την Ενωτική Αριστερά» αναφέρει, μεταξύ άλλων υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παραπέμποντας στις κοινές θέσεις των δύο πολιτικών ομάδων σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, φορολογίας, προστασίας του περιβάλλοντος.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως σε σχετική επισήμανση της εφημερίδας ότι η Φ. Γεννηματά έχει αποκλείσει οποιαδήποτε συνεργασία με τον Αλ. Τσίπρα, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός διαχωρίζει τη θέση του, αφήνοντας έκθετη την αρχηγό του ΚΙΝΑΛ.
«Πρόκειται για εσωτερικό ελληνικό θέμα και άπτεται στην ίδια τη Φώφη (Γεννηματά) να αποφασίσει. Σέβομαι τη θέση της, αλλά στο πλαίσιο των συνεργασιών με προοδευτικές δυνάμεις η Ενωτική Αριστερά είναι μία από τις ομάδες με τις οποίες βλέπω δυνατότητα συνεργασίας. Κατανοώ την κατάσταση στην Ελλάδα, κατανοώ τη θέση της Φώφης και τη σέβομαι, αλλά και η ίδια καταλαβαίνει ότι στην Ευρωβουλή προσπαθώ να κινητοποιήσω όσο περισσότερο γίνεται τις προοδευτικές δυνάμεις για να περιορίσουμε τους ακροδεξιούς» αναφέρει συγκεκριμένα.
«Προτεραιότητά μου είναι επίσης να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αναπτυχθεί περαιτέρω οικονομικά», διαβεβαιώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Φρ. Τίμερμανς, θυμίζοντας παράλληλα ότι «ο κ. Βέμπερ και η πολιτική του οικογένεια μας έχουν επιτεθεί σφόδρα για το ότι βοηθήσαμε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ώστε να βγει από την κρίση».
Τέλος, ο Φρ. Τίμερμανς καταφέρνει ακόμα μία «μαχαιριά» στη στάση του ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού κάνει λόγο για «ιστορική στιγμή το να δοθεί η ευκαιρία στη Βόρεια Μακεδονία, να αναπτύξει γόνιμες και ευημερούσες σχέσεις με τους γείτονές της, με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η προοπτική αυτή ήταν αδιανόητη πριν από δύο χρόνια».
«Γνωρίζω τη συναισθηματική φόρτιση και πόσο βαθιά είναι τα συναισθήματα των Ελλήνων, και τα σέβομαι, αλλά οι ευκαιρίες στο πεδίο της σταθερότητας, της οικονομικής ανάπτυξης είναι τεράστιες και η περιοχή τής αξίζει» καταλήγει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.