Γιατί τα μαζεύει ο επικίνδυνος Κυριάκος Μητσοτάκης τα περί μείωσης των πλεονασμάτων;

Στο Φόρουμ των Δελφών, όσοι διαβάσαμε ανάμεσα στις γραμμές βρήκαμε πολλά…διαμαντάκια. Το πρώτο φυσικά ήταν, το εφιαλτικό, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την στήριξη του Ζοζε Μπαρόζο, που εκπροσώπησε την Goldman Sachs. Γιατί εφιαλτικό; Γιατί το νυν μέλος της Goldman Sachs ήταν ένας από τους συντελεστές της Ευρωπαϊκής Κρίσης, που κατέστρεψε την Ελληνική, την Ιρλανδική και την την Κυπριακή οικονομία, ενώ είναι γνωστό ότι τα swap της Goldman Sachs προκάλεσαν ανήκεστο βλάβη (ανάμεσα στα άλλα) στην Ελληνική οικονομία.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Το δεύτερο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Διεθνές ακροατήριο του συνεδρίου, ανέκρουσε πρύμναν από τις βαρύγδουπες δηλώσεις που έκανε για εσωτερική καταλάνωση για μείωση των πλεονασμάτων, άμα τη εκλογεί του ως πρωθυπουργού. Βλέπεις οι ξένοι δεν τρώνε κουτόχορτο. Ετσι ομολόγησε ότι πρώτα θα κάνει τις γνωστές νεοφιλελευθερες μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί (μειώσεις, μισθών, απολύσεις κτλ) και σε βάθος χρόνου, με αξιοπιστία θα ζητήση να του επιτρέψουν την μειωση των πλεονασμάτων. Αν βέβαια δεν μεσολαβήσει η επιστροφή του ΔΝΤ και των μνημονίων όπως ξεφεύγει από διάφορα στελέχη του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.