Η ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ στηρίζει την ενεργειακή ασφάλεια

Τη στήριξη της Ρουμανίας, η οποία έχει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, «σε οποιαδήποτε μορϕή περιϕερειακής συνεργασίας μπορεί να προσϕέρει προστιθέμενη αξία στην ενεργειακή ασϕάλεια της Ευρώπης», υποσχέθηκε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της χώρας, Άνα Μπίρχαλ (Ana Birchall), μιλώντας σήμερα από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελϕών.

«Η ενεργειακή ασϕάλεια», σημείωσε, «δεν είναι απλά κενά λόγια, αϕού αϕορά γενικότερα στην ασϕάλεια, καθώς (η ενέργεια) συχνά χρησιμοποιείται σαν όπλο από διάϕορους παράγοντες, κάτι που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να συμβαίνει».

Πρόσθεσε ότι η ενεργειακή ασϕάλεια πρέπει να είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για την Ευρώπη και ήρθε η ώρα να γίνει ένας ανοιχτός, θεμιτός και διαϕανής διάλογος ώστε αυτό να γίνει σαϕές και να αποκρυσταλλωθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική. «Καλούμε όλους τους εταίρους μας να μας υποστηρίξουν στην εντολή μας, να πάμε στην CoRePer (Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων)», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σημαίνει και ολοκλήρωση του δικτύου ενεργειακών υποδομών στην ΕΕ. Πρόσθεσε ότι η οδηγία περί ϕυσικού αερίου αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα θέματα που έχει διαχειριστεί την τελευταία τριετία η ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι η οδηγία αυτή δεν στρέϕεται εναντίον κάποιου αλλά έχει ως στόχο να διασϕαλίσει τη μικρότερη δυνατή εξάρτηση των κρατών-μελών από έναν και μόνο προμηθευτή.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Πηγή: https://www.athensvoice.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.