Μητσοτάκης στο TASS: Η Ελλάδα είναι ελκυστική χώρα για τις ρωσικές επενδύσεις

Με αφορμή τη διήμερη επίσκεψή του στη Μόσχα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στο ρωσική ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS όπου επεσήμανε ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τις ρωσικές επενδύσεις στον τουρισμό, το εμπόριο, τις μεταφορές και στα ακίνητα, όπως επίσης και για τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι ελκυστική χώρα για τις ρωσικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ενώ αναφερόμενος στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων για επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της ενέργειας, των μεταφορών και των ακινήτων, αλλά και στη συμμετοχή της Ρωσίας στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, επισημαίνει ότι «με στοχευμένες δράσεις μπορούμε να πετύχουμε πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, που θα έχουν αμοιβαίο όφελος».

Όπως επεσήμανε, κατά την άποψή του οι Ρώσοι επενδυτές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα καθώς και για τους τομείς της υγείας και των ακινήτων. Μάλιστα, στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ως παράδειγμα την αγορά του εργοστασίου γαλακτοκομικών προϊόντων «Δωδώνη» από ρωσική εταιρεία, η οποία οδήγησε όπως λέει στην ταχεία ανάπτυξη της επιχείρησης, στην αύξηση των θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα στην αύξηση της κερδοφορίας. «Η ‘Δωδώνη’ δείχνει τον δρόμο της πιο στενούς οικονομικής συνεργασίας, τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε» , υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα κατέχει το knowhow, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τις ρωσικές μικρές και μεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να βγουν στις δυτικές αγορές. Η Ελλάδα, λέει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο TASS, μπορεί να συμβάλλει ώστε τα ρωσικά προϊόντα να είναι πιο εξαγώγιμα και να προτείνονται πιο αποτελεσματικά στους καταναλωτές στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας έχουν σημαντικές δυνατότητες ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν τα μεγάλα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα της Ρωσίας, στην δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών με προστιθέμενη αξία. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας οι ελληνικές εταιρείες έχουν πολλές δυνατότητες τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του, θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως επίσης και με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Βιτσιλάβ Βολόντιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.