Κυνική παραδοχή Άδωνη για Novartis: Δεν επικαλείται αθωότητα, αλλά παραγραφή αδικήματος

Σε μία άνευ προηγουμένου παραδοχή προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεπερνώντας και τα όρια της κυνικής ομολογίας.

Ερωτηθείς για το θέμα της διερεύνισής του για το σκάνδαλο της Novartis, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ από μόνος του προειδοποίησε για μία ενδεχόμενη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του και προεξόφλησε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη κατά των εισαγγελικών λειτουργών.

«Αν γίνει δίωξη για παθητική δωροδοκία, θα κάνω προσφυγή στο αρμόδιο συμβούλιο για αναγνώριση της παραγραφής όπως προβλέπεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και μετά μήνυση για κατάχρηση εξουσίας σε όποιον το αποφάσισε. Εάν το ερευνούν, την παθητική δωροδοκία, είναι παράνομοι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Με τον τρόπο αυτόν, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε δηλαδή όχι ότι είναι αθώος, αλλά ότι εάν κάποιος εισαγγελικός λειτουργός διερευνά πιθανό αδίκημα για παθητική δωροδοκία, αυτό συνιστά κατάχρηση εξουσίας διότι είναι σύμφωνα με την δική του νομική ερμηνεία παραγεγραμμένο.

Άρα, επί της ουσίας δεν επικαλείται αθωότητα αλλά παραγραφή, βασιζόμενος στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος αυστηροποιείται με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.