Χαμός στη ΝΔ του Μητσοτάκη – Τι προκάλεσε την γραπτή «διευκρινιστική» δήλωση του Νίκου Δένδια

Χαμός στη Νέα Δημοκρατία μετά τις τοποθετήσεις και την γενικότερη στάση του Νίκου Δένδια. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρεται εξοργισμένο για την αρχηγική εμφάνιση του Κερκυραίου βουλευτή που σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών 90,1», έκρουσε «καμπανάκι» για τη σκληρή γραμμή που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία στη Συμφωνία των Πρεσπών και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ είναι κόμμα κεντροδεξιό.

Το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμά -και έχει μεταφέρει και στον πρόεδρο της ΝΔ- ότι ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας διαμορφώνει μια στρατηγική “αντί-Κυριάκου”και εξελίσσεται πλέον σε εσωκομματική αντιπολίτευση στην ΝΔ και σε ηγετικό δελφίνο καθώς επιχειρεί με την στάση του να εμφανιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως «παιχνιδάκι» στα χέρια του Σαμαρά και τον ακροδεξιών του κόμματος.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του μετέφεραν ότι ο κ. Δένδιας με τις τοποθετήσεις του αυτές κάνει προσπάθεια να γίνει αντιδιαστολή ανάμεσα στην σημερινή ηγεσία της ΝΔ υπό τον υπό κηδεμονία από τον Σαμαρά Κυριάκο Μητσοτάκη και σε μια Νέα Δημοκρατία που οραματίζεται να αναδιαμορφώσει ο ίδιος ο κ. Δένδιας, προβάλλοντας ένα μετριοπαθές και φιλελεύθερο προφίλ.

Αναδίπλωση Δένδια

Σήμερα το απόγευμα ο κ. Δένδιας προφανώς εισπράττοντας προσωπικά την δυσαρέσκεια του περιβάλλοντος Μητσοτάκη -ίσως και του ιδίου του προέδρου της ΝΔ- αναγκάστηκε σε μερική αναδίπλωση καθώς προέβη σε γραπτή «διευκρινιστική» δήλωση στην οποία αναφέρει ότι «Η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη που ιστορικά επεκτείνεται από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι την εντός του συνταγματικού τόξου Δεξιά», και «εγγύηση ότι το κέντρο βάρους του ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού της παράταξης παραμένει σταθερό είναι ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης».

Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας δηλώνει:

«Μετά την έκταση που πήρε η χθεσινή μου συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, επισημαίνω το αυτονόητο. Η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη που ιστορικά επεκτείνεται από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι την εντός του συνταγματικού τόξου Δεξιά. Οσάκις παρέκκλινε συρρικνώθηκε. Εγγύηση ότι το κέντρο βάρους του ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού της παράταξης παραμένει σταθερό, επαναλαμβάνω ότι είναι ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο συντεταγμένα δίνουμε τη μάχη για να απαλλαγούμε από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.

Τα λοιπά εκ του πονηρού…»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.