ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ, ΜΕΛΑΝΟΧΡΩΜΟΙ χιτώνες και ευρωεκλογές

Συντάκτης:  Μανώλης Σπινθουράκης

Η πρόσφατη δημόσια προθυμοποίηση του ηγέτη του κόμματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο να βοηθήσει με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία για να φύγει «μια ώρα αρχύτερα» ο Μακρόν, σε συνδυασμό με τη χθεσινή επίσκεψη του ακροδεξιού ηγέτη της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι στην Πολωνία, για να συναντήσει τον ομοϊδεάτη του Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, δείχνουν ασφαλώς την πρόθεση της ιταλικής Ακροδεξιάς να διαδραματίσει ενόψει των ευρωεκλογών πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά τεκταινόμενα της Ευρώπης.

Η παρέμβαση Ντι Μάιο στα εσωτερικά της Γαλλίας και η πρότασή του προς τα «κίτρινα γιλέκα» να χρησιμοποιήσουν το σύστημα πληροφορικής «Ρουσό», μέσω του οποίου ο Μπέπε Γκρίλο οργάνωσε το κίνημά του, έχουν διπλό στόχο. Ο πρώτος είναι ότι προφανώς η Ιταλία δεν θέλει πλέον να έχει σχέσεις με τη λεγόμενη «συστημική Ευρώπη».

Ο δεύτερος είναι κάπως πονηρότερος και αφορά την κρυφή επιθυμία του κόμματος των Πέντε Αστέρων να δημιουργηθεί, με μαγιά τα «κίτρινα γιλέκα», ένα αδελφό κόμμα στη Γαλλία.

Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να δημιουργηθεί μετά τις ευρωεκλογές μια νέα πολιτική ομάδα στην Ευρωβουλή εμφορούμενη από τις ιδέες των Πέντε Αστέρων του Γκρίλο.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Εκ παραλλήλου ο Σαλβίνι με την επίσκεψή του στην Πολωνία δείχνει να αποσκοπεί στη δημιουργία επίσης μιας νέας πολιτικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο που θα προκύψει.

Μιας ομάδας στην οποία λίγο- πολύ θα συμμετέχουν τα πάσης φύσεως ακροδεξιά κυβερνητικά κόμματα της Ευρώπης. Το μείζον πρόβλημα του Σαλβίνι, εν προκειμενω, είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα κόμματα βρίσκονται στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και συνεπώς είναι αντιρωσικά, ενώ ο Σαλβίνι δηλώνει θαυμαστής του Πούτιν.

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.