ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ Τουλουπάκη: Το 2013 εισήχθη ο θεσμός του Εισαγγελέα Διαφθοράς

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος απάντησε στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αδ. Γεωργιάδη, στη Βουλή, ο οποίος ανέφερε ότι «ο κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο».

Σε ανακοίνωσή η Ένωση αναφέρει αρχικά ότι «η χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της ως πολιτικής διελκυστίνδας στο πεδίο πολιτικών επιδιώξεων, δεν βλάπτει μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και εκείνους που μετέρχονται τις μεθόδους αυτές, διότι έτσι επιδεικνύουν τουλάχιστον άγνοια, αν όχι ασέβεια στη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της διάκρισης των λειτουργιών».

Παράλληλα, συνεχίζει η Ένωση: «Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενώπιον της Βουλής ότι «ο κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο… είναι κυβερνητική επιλογή» είναι τουλάχιστον αυθαίρετες και οπωσδήποτε δηλώνουν άγνοια:

α) του γεγονότος ότι ο θεσμός της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς εισήχθη από την συγκυβέρνηση το έτος 2013, με στόχο την επιτάχυνση των ερευνών και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων και

β) του ό,τι η ανάθεση των καθηκόντων του εκάστοτε εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς πραγματοποιείται, ως το τότε νομοθετικό σώμα στο οποίο μετείχε και ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθόρισε, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση».

Τέλος επαναλαμβάνει η Ένωση ότι «όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να απέχουν από ενέργειες που δυσχεραίνουν το έργο των δικαστικών λειτουργών».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Τί είχε πει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε συζήτηση για την υπόθεση των υπερτιμολογημένων φαρμάκων της «Novartis» στη Βουλή, έκανε λόγο για άθλιους ανθρώπους που με σκευωρίες και με ψέματα προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη δικαιοσύνη για να σπιλώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

O κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να ελεγχθεί αν τήρησε τη νομιμότητα σε σχέση με το χειρισμό της υπόθεσης αλλά και τους προστατευόμενους μάρτυρες. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της συνταγματικής πρότασης της ΝΔ να επιλέγεται η ηγεσία της δικαιοσύνης από μόνιμη κοινοβουλευτική επιτροπή και όχι από το υπουργικό συμβούλιο.

«Έχουμε μια εμπειρία που μας επιτρέπει να πούμε όταν ήταν λάθος ο θεσμός αυτός και πρέπει να καταργηθεί, γιατί η κ. Τουλουπάκη και κάθε εισαγγελέας είναι πολιτικό πρόσωπο και οι ενέργειες του απηχούν την κυβερνητική επιλογή», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: http://www.nooz.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.