ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ εκπροσώπους για τις γερμανικές οφειλές

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανία προς την Ελλάδα έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ότι ξεκινά κύκλο συναντήσεων και διαλόγου με τους θεσμικούς εκπροσώπους της χώρας με αντικείμενο την «ανάληψη των αναγκαίων και κατάλληλων πρωτοβουλιών από την Ελληνική Δημοκρατία με στόχο τη σθεναρή και αποφασιστική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών».

Στην επιστολή το Συμβούλιο τονίζει πως «είναι κοινός τόπος ότι η χώρα μας υπέστη ιδιαίτερα βάρβαρη μεταχείριση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και πλήρωσε βαρύτατο τίμημα, τόσο σε αίμα όσο και σε καταστροφές που υπέστη. Ωστόσο, και σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, οι δίκαιες αξιώσεις της Ελλάδας δεν ικανοποιήθηκαν ούτε κατ’ ελάχιστον. Αντίθετα, οι όποιες προσπάθειες έγιναν, συνάντησαν διαχρονικά την αδιάλλακτη και υπεροπτική στάση της Ο.Δ. της Γερμανίας».

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου «έχουμε την πεποίθηση ότι όσο το ζήτημα των γερμανικών οφειλών παραμένει εκκρεμές, θα αποτελεί αιτία πικρίας και προστριβών με την εκάστοτε γερμανική κυβέρνηση, επηρεάζοντας αρνητικά τις σχέσεις των δύο χωρών».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Οι ίδιοι σημειώνουν το εξής: «θεωρούμε ότι με τον πολύχρονο αγώνα μας, πέρα και πάνω από τις κομματικές αντιπαραθέσεις, καταφέραμε και σφυρηλατήσαμε ένα πατριωτικό πανδημοκρατικό μέτωπο διεκδίκησης και αγώνα, γεγονός που αποτελεί πολιτική κατάκτηση, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμε».

Το Εθνικό Συμβούλιο ιδρύθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1996 από τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και της αντιδικτατορικής πάλης, πρωτοστατούντος του Μανώλη Γλέζου και αγωνίζεται για την απόδοση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα (επανορθώσεις για τις καταστροφές και την αρπαγή του πλούτου, αποζημιώσεις στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, έντοκη επιστροφή του κατοχικού δανείου και επαναπατρισμός των κλαπέντων αρχαιολογικών και άλλων πολιτισμικών θησαυρών).

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.