ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ δεν είναι έτοιμη για λύση

Η πορεία του Κυπριακού εξαρτάται από την τουρκική πλευρά, η οποία φαίνεται ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη για λύση, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα.

Όπως είπε, η άλλη πλευρά θέλει να πάρει κι άλλα, αλλά αυτό, πρόσθεσε, δεν θα γίνει, διότι ούτε η ηγεσία ούτε ο λαός είναι διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερα.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε σε δηλώσεις του στο ΡIK ότι θα σταθούμε στις αγωνιστικές επάλξεις για ένα κράτος, το οποίο- όπως λέει και ο πρόεδρος Αναστασιάδης- θα είναι λειτουργικό.

Μάλιστα, ο ίδιος σε δήλωσή του τις προηγούμενες ημέρες τόνισε πως η Άγκυρα δεν είναι ακόμη έτοιμη να λύσει το εθνικό θέμα. Όπως ανέφερε, επιθυμία και στόχος της Αγκυρας είναι κάποτε να πάρει ολόκληρη την Κύπρο. Η Τουρκία, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, λέει ότι επιθυμεί να κάνει μια ομοσπονδιακή λύση αλλά κακά τα ψέματα, λέει ομοσπονδία αλλά εννοεί συνομοσπονδία υπό την χείριστη μορφή της».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τέλος ο στόχος της Τουρκίας είναι να πάρει ολόκληρη την Κύπρο, σημειώνοντας πως αυτό πρέπει να το έχει υπόψιν λαός μας και να μην ξεχνά ότι η Τουρκία τροχοδρόμησε και έχει φέρει πέραν των 300 χιλ. εποίκων για να αλλάξει την δημογραφική σύνθεση του λαού μας. Όταν σημείωσε, «θα γίνουν οι Τούρκοι περισσότεροι από εμάς, τότε θα αξιωθεί να κάνει δημοψήφισμα και θα μας λέει ό,τι θέλει ο λαός».

Επιπρόσθετα, είπε πως το μάθημά τους το ξέρουν πολύ καλά οι Τούρκοι γιατί έχουν πάρει πολλά εδάφη που δεν ήταν δικά τους και δυστυχώς σήμερα είναι δικά τους, όπως είναι η Αλεξανδρέττα και η Αντιόχεια.

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.