10.000 αναπνευστήρες σε 50 ημέρες με τη συμβολή του Groupe PSA

Το Groupe PSA και 3 ακόμα μεγάλες γαλλικές εταιρείες (Air Liquide, Schneider Electric και Valeo) έθεσαν στόχο – αξιοποιώντας τη συνδυασμένη τεχνογνωσία τους – να παράγουν 10.000 αναπνευστήρες σε 50 ημέρες, από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου.

Σημειώνουμε ότι η γαλλική κυβέρνηση, αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε ήδη από τις 22 Μαρτίου ζητήσει από ομάδα γαλλικών εταιριών να συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής της Air Liquide, η οποία κατασκευάζει αναπνευστήρες.

Έτσι, Groupe PSA, Schneider Electric, Valeo και φυσικά η Air Liquide δημιούργησαν μια Task Force αποτελούμενη από περίπου 30 εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας και των προμηθειών προκειμένου να καθοριστεί ένα σχέδιο δράσης για την αύξηση της παραγωγής αναπνευστικών συσκευών της Air Liquide Medical Systems, που τροφοδοτεί ένα μεγάλο αριθμό νοσοκομείων στη Γαλλία και το εξωτερικό.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ

Για την αντιμετώπιση αυτής της βιομηχανικής πρόκλησης, θα απαιτηθεί επίσης η εξαιρετική συμβολή 100 ακόμα εταιρειών-εταίρων, ώστε να παρασχεθούν τα 300 απαραίτητα στοιχεία-εξαρτήματα που είναι απαραίτητα για την κατασκευή αυτών των ιατρικών συσκευών.

Εκτός από τη συμμετοχή του στην Task Force, με την κινητοποίηση ομάδας μηχανικών του από τις 22 Μαρτίου, το Groupe PSA θα δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα στο εργοστάσιο του στο Poissy που θα είναι σε θέση να παράγει το κεντρικό μπλοκ του αναπνευστήρα, υπό τις συνθήκες του ενισχυμένου πρωτοκόλλου υγείας. Αυτά τα στοιχεία των αναπνευστήρων θα παραδοθούν στη συνέχεια στην Air Liquide για συναρμολόγηση και τελικούς ελέγχους στη βιομηχανική μονάδα της Air Liquide Medical Systems στο Antony. Ενώ εθελοντές εργαζόμενοι του Groupe PSA θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο της Air Liquide στο Antony για να ενισχύσουν την παραγωγή του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.