Η Ελλάδα στη Διεθνή Συμμαχία των ΗΠΑ για την θρησκευτική ελευθερία – Τι σημαίνει;

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 27 χωρών που συμμετέχουν στην νέο ιδρυθείσα «Διεθνή Συμμαχία για τη Θρησκευτική Ελευθερία (IRF)» υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η οποία θα υιοθετήσει μια συλλογική προσέγγιση για την προστασία και τη διατήρηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo, ο οποίος απευθύνθηκε στα μέλη κατά την επίσημη έναρξη της οργάνωσης, η IRF είναι μια συμμαχία «ομοϊδεάτων εταίρων που αγωνίζονται για την παγκόσμια θρησκευτική ελευθερία για κάθε άνθρωπο».

Άλλες χώρες που συμμετέχουν στη συμμαχία είναι: η Αυστραλία, η Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Ουκρανία, οι Κάτω Χώρες, η Αλβανία, η Αυστρία, η Βοσνία, η Βουλγαρία, η Κολομβία, η Κροατία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Γκάμπια, η Γεωργία, η Ουγγαρία, το Κόσοβο, η Λετονία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Σενεγάλη, η Σλοβακία, η Σλοβενία, το Τόγκο, η Πολωνία.

“Η υπεράσπιση του δικαιώματος όλων των ανθρώπων να ζουν τη ζωή τους σύμφωνα με τη συνείδησή τους είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης αυτής”, ανέφερε ο Πομπέο στις παρατηρήσεις του. “Πράγματι, πρέπει να επιβεβαιώσουμε και να αγωνιστούμε για αυτή την αλήθεια τώρα περισσότερο από ποτέ. Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα ανθρώπους στον κόσμο ζουν σήμερα σε χώρες που δεν μπορούν να ασκούν ελεύθερα την πίστη τους».

“Καταδικάζουμε τους τρομοκράτες και τους βίαιους εξτρεμιστές που στοχεύουν σε θρησκευτικές μειονότητες, είτε είναι Γιάζιτς στο Ιράκ, Ινδουιστές στο Πακιστάν, Χριστιανοί στη βορειοανατολική Νιγηρία ή Μουσουλμάνοι στη Βιρμανία”, δήλωσε ο Πομπέο.

“Κατηγορούμε την βλασφημία και τους νόμους περί αποστάσεως που καρατομούν ζητήματα ψυχής. Καταδικάζουμε την εχθρότητα του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος προς όλες τις θρησκείες”.

Η «Διακήρυξη Αρχών» της Συμμαχίας ενσωματώνει διάφορα προορατικά μέτρα πρέπει να υιοθετήσουν τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να προωθήσουν και να προστατεύσουν το δικαίωμα της ελευθερίας των θρησκευτικών πεποιθήσεων για όλους.

Επιπλέον, η IRF θα αναλάβει στοχοθετημένες ενέργειες για την εκπλήρωση του σκοπού της, συμπεριλαμβανομένης της “τακτικής παρακολούθησης, υποβολής εκθέσεων, ανταλλαγής πληροφοριών και προσέλκυσης προσώπων και εμπιστευτικών κοινοτήτων” και “στήριξης των θυμάτων, όπως μέσω της αποκατάστασης, της επανεγκατάστασης ή άλλων ενεργειών».

Ο νέος διεθνής οργανισμός θα χρησιμοποιήσει επίσης αυτό που ονομάζεται “στοχοθετημένη κύρωση κατά των δραστών”, ενώ παράλληλα θα εκπαιδεύει αξιωματούχους για την επιβολή του νόμου.

vimaorthodoxias

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.