Για κοινό γεωπολιτικό και στρατηγικό όραμα Γαλλίας και Ελλάδας έκανε λόγο ο πρόεδρος Μακρόν

Για κοινό γεωπολιτικό και στρατηγικό όραμα Γαλλίας και Ελλάδας έκανε λόγο ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας την υποστήριξη του Παρισιού στην Αθήνα και την Λευκωσία απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο και κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι συζητήθηκε εκτενώς το κομμάτι της ασφάλειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συγκεκριμένα στην Ανατολική Μεσόγειο. «Υποστηρίζουμε την Ελλάδα και την Κύπρο και καταδικάζουμε τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας. Συζητήσαμε για το Μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας το οποίο και καταδικάζουμε», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Όπως είπε «τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ότι υπάρχουν τουρκικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο και στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη, κάτι που αποτελεί παράφορη παραβίαση των όσων συζητήθηκαν στη διάσκεψη του Βερολίνου».

Παράλληλα, ο κ. Μακρόν σημείωσε πως οι δύο χώρες έχουν κοινό βηματισμό και προανήγγειλε πως στα τέλη Φεβρουαρίου η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας θα βρίσκεται στην Ελλάδα. «Μιλήσαμς και για κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, Γαλλίας και Ελλάδας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα ζητήματα οικονομίας, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως «οι γαλλικές επιχειρήσεις έμειναν στο πλευρό της Ελλάδας και κατά τη διάρκεια της κρίσης και ελπίζω να βρίσκονται και στο μέλλον».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε σε ένα κοινό όραμα «το οποίο συγκλίνει απολύτως».

«Δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά θα είμαστε στο πλευρό σας», πρόσθεσε και δήλωσε πως στο εγγύς μέλλον θα επισκεφθεί την Ελλάδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.