Όσα έγιναν στην παράδοση – παραλαβή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ: Το στικάκι, οι υβριδικές απειλές και μια απουσία

Τρία περιστατικά σημάδεψαν την τελετή παράδοσης – παραλαβής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σχολή Ικάρων στο Τατόϊ. Ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου αποκάλυψε σύμφωνα με τον “Μικροπολιτικό” στα “ΝΕΑ”, ότι στην τελευταία ενημέρωση που έκανε στο Μαξίμου έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα στικάκι. Τι περιείχε; “Όλον τον σχεδιασμό για την Πολεμική Αεροπορία του μέλλοντος. Μέχρι το 2047. Δείχνει πώς μπορεί να χτιστεί η Πολεμική Αεροπορία. Όποτε το χρειαστεί ο Πρωθυπουργός υπάρχει αυτό το USB”.

Από την πλευρά του ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στη λιτή ομιλία του επέλεξε να επισημάνει μεταξύ άλλων ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να επικεντρωθούν και στις ασύμμετρες και υβριδικές απειλές που εμφανίζονται στην εποχή μας. Υπήρξε όμως κι ένα επικοινωνιακό “φάουλ”. Το ΓΕΕΘΑ ξέχασε να προσκαλέσει τον μέχρι την περασμένη εβδομάδα αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, μολονότι οι άλλοι αποστρατευθέντες αρχηγοί και υπαρχηγοί ήταν παρόντες. Ο λόγος της μη πρόσκλησης δεν έγινε γνωστός…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.