Αστικά λεωφορεία με leasing στην Αθήνα

Με leasing σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, μετά την ακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την ανανέωση των οχημάτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η νέα διαδικασία για την απόκτηση 800 καινούργιων λεωφορείων υπολογίζεται να ξεκινήσει το επόμενο τρίμηνο και η παράδοσή τους θα ξεκινήσει σταδιακά δεκαοκτώ μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης. Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, τα νέα οχήματα θα αρχίσουν να αρχίσουν να κυκλοφορούν μετά το 2020 και έως τότε θα πρέπει να αποσυρθούν περίπου 700 «γερασμένα» λεωφορεία από το δίκτυο της πρωτεύουσας, το οποίο σήμερα με δυσκολία εξυπηρετείται από 1.100.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) ετοιμάζεται για την ενίσχυση των εκδοτηρίων με 100 νέα μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να δίνουν ρέστα και σε χαρτονομίσματα.

Θα εκσυγχρονίσει επίσης το σύστημα έκδοσης καρτών όλων των κατηγοριών, ώστε η διαδικασία φόρτισης να γίνεται από την ιστοσελίδα www.oasa.gr και κινητά με τεχνολογία NFC, για να μειωθεί η ταλαιπωρία των επιβατών στις ουρές των εκδοτηρίων και καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε αυτόματα μηχανήματα σε στάσεις των λεωφορείων. Αυτή η δυνατότητα ανανέωσης υπάρχει σήμερα παρέχεται μόνον σε κατόχους προσωποποιημένων καρτών (μηνιαίες κάρτες, δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου, ΑμεΑ).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.