Ο εκλεκτός του κ.Μητσοτάκη Π.Κοντολέων τι κάνει; Τούρκοι χάκερς “έριξαν” κυβερνητικές σελίδες, μεταξύ αυτών και της ΕΥΠ

Η τουρκική ομάδα χάκερ «Anka Neferler» υποστηρίζει ότι «χάκαρε» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες.

Μεταξύ αυτών, οι ιστοσελίδα της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου και του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το in.gr, η επίθεση επιβεβαιώνεται από την ελληνική πλευρά, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι ιστοσελίδες επανέρχονται στην λειτουργία τους και κάποιες στιγμές «πέφτουν» ξανά.

Όπως γράφει το documentonews.gr, η επίθεση δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις αφού πρόκειται για ένα ισχυρό πλήγμα στην εικόνα των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδος, καθώς αποδείχτηκε ότι στην παρούσα φάση είναι κατώτερες των περιστάσεων. Ισχυρό πλήγμα δέχεται όμως και το προφίλ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς από τον περασμένο Ιούλιο το πρωθυπουργικό γραφείο ελέγχει απευθείας την ΕΥΠ, με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Βέβαια για τους καλά γνωρίζοντες, η «σφαλιάρα» των τούρκων χάκερ ήταν σχεδόν κάτι το αναμενόμενο. Η τοποθέτηση του «σεκιουριτά» Παναγιώτη Κοντολέων σε μια τόσο νευραλγική υπηρεσία, με τον ίδιο να μην διαθέτει καν τα προσόντα που όριζε η τυπική νομοθεσία και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ψηφίζει φωτογραφική τροπολογία για τη νομιμοποίησή του είχε προκαλέσει εξ αρχής αντιδράσεις. Τόσο στο εσωτερικό της ΕΥΠ, όσο και στα social media αλλά και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κανείς δεν κατάλαβε γιατί το πρωθυπουργικό περιβάλλον επέμενε τόσο πολύ στην επιλογή Κοντολέων, σε σημείο που κάποιοι έκαναν λόγο για το πρώτο πλήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τελικά η κριτική αποδείχτηκε ότι είχε τεράστια βάση. Η ΕΥΠ δέχτηκε εν μέσω μίας κρίσιμης για τα εθνικά συμφέροντα περίοδο ένα ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της.

Ήδη στο εσωτερικό της Υπηρεσίας εδώ και μήνες υπάρχουν ψίθυροι για τις ικανότητες του Παναγιώτη Κοντολέοντος σε ένα τόσο κρίσιμο πόστο. Ψίθυροι που έκρουαν σιωπηρά τον κώδωνα του κινδύνου και να που επιβεβαιώθηκαν.

Το πλήγμα τώρα βέβαια αγγίζει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το περιβάλλον του ήταν αυτό που κατέληξε στην επιλογή Κοντολέοντος και στήριξε την τοποθέτηση, με αρκετούς να εκφράζουν ερωτήματα για τη στήριξη. Επομένως το σημερινό φιάσκο χρεώνεται αποκλειστικά στο πρωθυπουργικό γραφείο το οποίο άλλωστε έχει αποκλειστικά την εποπτεία της ΕΥΠ από τον περασμένο Ιούλιο με νόμο που ψήφισε η ΝΔ αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία.

πηγή: documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.