Κουκάκι: Ποιους “έδειξαν” τα αποτυπώματα στην κατάληψη του κτιρίου στη Ματρόζου

Ένας γνωστός αντιεξουσιαστής-«διαχειριστής» καταλήψεων, μία Ιταλίδα, μία 17χρονη και ένας σεσημασμένος για ναρκωτικά ταυτοποιήθηκαν εργαστηριακά στην κατάληψη της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, όχι προς το παρόν τα δύο αδέλφια «γείτονες».

Από τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της εξερεύνησης του εσωτερικού της κατάληψης Ματρόζου και κάποιων εκ των ευρημάτων μέσα στο κτίριο, προέκυψε η ταυτοποίηση αποτυπωμάτων τεσσάρων σεσημασμένων ατόμων, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προς το παρόν δεν υπάρχουν αποτελέσματα γενετικού υλικού (DNA), ούτε άλλων εργαστηριακών ελέγχων από τα ευρήματα της κατάληψης.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν κυρίως σε τοίχους και πόρτες του διώροφου κτιρίου, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια με την εξερεύνηση των υπόλοιπων εργαστηριακών στοιχείων που συλλέχθηκαν από σταθερά και κινητά αντικείμενα. Στη σχετική αστυνομική ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι κάποιοι από τους «ενοίκους» είχαν προβεί σε εμφανή προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους, με ενδεικτική την περίπτωση ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο βρέθηκε ένα και μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και κανένα στο πληκτρολόγιο.

ΤαυτοποιήσειςΔεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής αποτυπώματα των δύο αδελφών, του 26χρονου ασκούμενου δικηγόρου και του μικρότερου αδερφού του, φοιτητή στην Πάτρα, οι οποίοι ναι μεν έχουν αναγνωρισθεί από τρεις τουλάχιστον αστυνομικούς, αλλά εργαστηριακά δεν έχουν τοποθετηθεί… εσωτερικά της κατάληψης καθώς συνελήφθησαν στην ταράτσα του δικού τους σπιτιού. Οι ταυτοποιήσεις αφορούν σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”:

– 37χρονο γνωστό αντιεξουσιαστή, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τους αστυνομικούς «διαχειριστής» και των τριών καταλήψεων, Ματρόζου, Παναιτωλίου και Αρβάλη

– 25χρονη Ιταλίδα, η οποία είχε συλληφθεί για επίθεση σε ομάδα ΟΠΚΕ στην Ομόνοια το 2018

– 17χρονη, η οποία είχε συλληφθεί στην κατάληψη της Παναιτωλίου κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων εκκενώσεων των τριών κτιρίων

– 40χρονο σεσημασμένο για ναρκωτικά.

Περιμένουν το DNAΣυνολικά, από τις τρεις καταλήψεις είχαν συλληφθεί 9 άτομα, και συγκεκριμένα επτά Έλληνες και δύο αλλοδαποί. Ήταν ένας Σουηδός που συνελήφθη στην κατάληψη της Παναιτωλίου, αλλά και ένας Γάλλος, στον οποίο είχε γίνει «έξωση» από την κατάληψη Βανκούβερ και… μετακόμισε σε αυτή της Αρβάλη. Από τις δύο τραπεζικές κάρτες που βρέθηκαν στην κατάληψη Ματρόζου η μία ανήκει σε γυναίκα που φέρεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και η δεύτερη σε άγνωστο ακόμη άτομο. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένουν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από τα αντικείμενα που πετούσε ένα από τα δύο άτομα προς τα στελέχη της ΕΚΑΜ όταν επιχειρούσαν να μπουν στο κτίριο. Το άτομο που τα πετούσε φορούσε γάντια, ωστόσο εκτιμούν ότι ενδεχομένως θα εντοπιστεί DNA, το οποίο δεν αποκλείουν να ταυτοποιείται με έναν τουλάχιστον εκ των αδελφών.

Τρεις καταθέσεις«Ο ένας φόραγε τα ίδια ρούχα», «αναγνωρίζουμε τα δύο αδέλφια», «αυτούς καταδιώξαμε και συλλάβαμε στην ταράτσα του σπιτιού τους», καταθέτουν μεταξύ άλλων τρία στελέχη της ΕΚΑΜ, που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ματρόζου. Αυτές οι καταθέσεις είναι προς το παρόν τα μοναδικά στοιχεία παρουσίας των δύο αδελφών στο κτίριο της κατάληψης, τα οποία προς το παρόν είναι «αδύναμα» να στηρίξουν τους αστυνομικούς ισχυρισμούς μετά την έκταση που πήρε η υπόθεση, την πολιτική κόντρα που άναψε και τις αναταράξεις που επέφερε στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Στις καταθέσεις τους, τρία από τα στελέχη της ΕΚΑΜ, που ήρθαν αντιμέτωπα με δύο άτομα μέσα στην κατάληψη και τα καταδίωξαν, υποστηρίζουν ότι αυτά είναι τα δύο αδέλφια. Καταθέτουν ότι ο ένας αδερφός, ο 26χρονος ασκούμενος δικηγόρος, φορούσε τα ίδια ρούχα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων εσωτερικά της κατάληψης, με εκείνα που φορούσε το άτομο που συνελήφθη στην ταράτσα της οικογένειας. Αναγνωρίζουν και τον άλλο μικρότερο αδερφό που είναι φοιτητής στην Πάτρα, όχι τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Πιστεύουν και υποστηρίζουν ότι εκείνος «πρόλαβε να αλλάξει μπλούζα, να βάλει φόρμα, να βγάλει παπούτσια και να φορέσει παντόφλες», ακραία εκτίμηση που θα πρέπει να ενισχύσουν και αποδείξουν με ατράνταχτα στοιχεία.

Στις καταγγελίες μελών της οικογένειας και άλλων μαρτύρων ότι υπήρχαν άλλοι καταληψίες που διέφυγαν από τους αστυνομικούς, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν «πως δεν ξέφυγε κανείς καθώς το συγκεκριμένο κτίριο ήταν κάστρο και η μοναδική είσοδος-έξοδος από αυτό ήταν η ταράτσα της οικογένειας». Δεν μπορούν όμως να αποκλείσουν τη διαφυγή ατόμων ένα κενό χρονικό διάστημα, αυτό μεταξύ της «προαναγγελίας» αστυνομικών επιχειρήσεων, όταν δηλαδή βρέθηκαν εκεί συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών, και της άφιξης των αστυνομικών δυνάμεων, περίπου 40 λεπτά αργότερα!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.