ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!Αντισυγκέντρωση αναρχικών στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Η αντιεξουσιαστική κίνηση Θεσσαλονίκης και αναρχικές συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα την Κυριακή στη μία το μεσημέρι, μόλις μία ώρα πριν πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο.
Επίσης για σήμερα προγραμματίζουν μικροφωνική και συγκέντρωση για τις 6 το απόγευμα στην Καμάρα και το Σάββατο θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στις 12 με αφετηρία την Καμάρα.
Στην σελίδα της στο facebook η αντιεξουσιαστική κίνηση αναφέρει μεταξύ άλλων:
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ
Πέμπτη 18/1 στις 18:00 στην Καμάρα: Μικροφωνική παρέμβαση
Σάββατο 20/1 στις 12:00 στην Καμάρα: Αντι-εθνικιστική μοτοπορεία
Κυριακή 21/1 στις 13:00 στην Καμάρα: Συγκέντρωση
Μακεδονία και Εθνικισμός
για το μακεδονικό ζήτημα…
Το ζήτηµα που έχει προκύψει από τις αρχές του 1990 για την ονοµασία της ∆ηµοκρατίας της Μακεδονίας και απασχολεί την ελληνική κοινωνία ως σήµερα είναι πολύ πιο βαθύ από όσο εµφανίζεται και σίγουρα ιδιαίτερα σηµαντικό για όσους και όσες από εµάς συµµετέχουν στο λεγόµενο ριζοσπαστικό, επαναστατικό, ανταγωνιστικό ή όπως αλλιώς κίνηµα. Και είναι σηµαντικό για τρεις κυρίως λόγους. Πρώτον, το µακεδονικό ζήτηµα µε όλες του τις προεκτάσεις είναι βασικός άξονας συγκρότησης του ελληνικού εθνικισµού και του κράτους του. ∆εύτερον, υπάρχει το πολύ συγκεκριµένο επίδικο ζήτηµα της µακεδονικής µειονότητας στην ελληνική επικράτεια. Τρίτον, απλά και µόνο το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση αφορά πλειοψηφικά την ελληνική κοινωνία, η οποία ήδη έχει πάρει θέση, αναδεικνύεται σε δείκτη ωριµότητας και υπευθυνότητας αυτού του κινήµατος να πάρει και αυτό θέση δηµόσια.

Πηγή http://www.rthess.gr

Απάντηση