Πρύτανης ΕΜΠ: Κανείς δεν θέλει το πανεπιστήμιο να κλείνει

Υπέρ του ανοιχτού Πανεπιστημίου τάσσεται με δήλωσή του ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν θέλει το πανεπιστήμιο να κλείνει, μερικώς ή ολικώς. Όταν αυτό συμβαίνει, ο αντίκτυπος στην κοινωνία είναι αρνητικός και οι φοιτητές ζημιώνονται».

Ο πρύτανης υπογραμμίζει οτι η προάσπιση του ασύλου θα κριθεί στην πράξη, τονίζοντας οτι η βία είναι ασύμβατη με τη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Ο πρύτανης τονίζει οτι η πανεπιστημιακή κοινότητα, και «ειδικότερα η πολυτεχνειακή, οφείλει να συνεισφέρει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται στη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για τον απρόσκοπτο εορτασμό της φετινής 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

Η προάσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου θα κριθεί στην πράξη και απαιτεί εγρήγορση, ψυχραιμία και αποτελεσματική συνεργασία όλων των υπευθύνων, από πλευράς πολιτείας και πανεπιστημίου. Η πρόσφατη έκρυθμη κατάσταση στο ΟΠΑ προκαλεί δικαιολογημένα φόρτιση και συνεπώς μεγάλη ανησυχία και αναδεικνύει τη σημασία των καλά υπολογισμένων αποφάσεων και κινήσεων όλων των εμπλεκόμενων μερών.
Και υπογραμμίζει: «Κανείς δεν θέλει το πανεπιστήμιο να κλείνει, μερικώς ή ολικώς. Όταν αυτό συμβαίνει, ο αντίκτυπος στην κοινωνία είναι αρνητικός και οι φοιτητές ζημιώνονται. Εμείς, πρυτάνεις και δάσκαλοι, οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να κάνουμε τη δουλειά μας, ανταποκρινόμενοι στην αποστολή μας και σεβόμενοι τους δημοκρατικούς κανόνες και την ακαδημαϊκή δεοντολογία, ιδιαίτερα όταν οι καταστάσεις γίνονται δύσκολες ή κρίσιμες όπως αυτή την περίοδο. Αγκυλώσεις, αυθαιρεσία, βία, είναι ασύμβατα με τη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου και με την κορυφαία προτεραιότητα της ανάπτυξής του και πρέπει να εκλείψουν. Το οφείλουμε στους φοιτητές μας, στις οικογένειες τους, στις μελλοντικές γενιές. Το Ελληνικό πανεπιστήμιο οφείλει και μπορεί να τρέξει. Το ΕΜΠ έχει δυναμικό για να καλπάσει και να κατακτήσει κορυφαία θέση στον ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό χάρτη. Ας το ακούσει η Πολιτεία για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ας το ακούσει η κοινωνία για να μπορεί να αισιοδοξεί».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.