ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ – Ομόφωνο “ναι” για μη περικοπή στις συντάξεις!

Ωστόσο η κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις συντάξεις συνεχίζεται με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσων, Τάσο Πετρόπουλο, να κατηγορεί την ΑΔΕΔΥ και την αντιπολίτευση για τρομοκράτηση των συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και η θέση που έλαβε χθες ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης, αναδεικνύονται σε πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου, στο οποίο έχει περιληφθεί και το άρθρο για την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων από 1-1-2019.

Πριν από λίγο, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, κατηγόρησε ευθέως τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ ότι, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, στήνει παιχνίδι εντυπώσεων, συνεπικουρούμενος και από τη ΝΔ. Στόχος, όπως κατήγγειλε ο κ. Πετρόπουλος, είναι η τρομοκράτηση των συνταξιούχων, αν και 620.000 από αυτούς θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Ο υφυπουργός άφησε αιχμές και για τη σιωπή που τηρούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης απέναντι «στο προμελετημένο συνταξιοδοτικό σχέδιο της ΝΔ που θα φέρει τον όλεθρο στους συνταξιούχους και τις συντάξεις στα 600 ευρώ».

Ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε στη Βουλή συγκεκριμένες αποφάσεις, που δείχνουν αυξήσεις σε διάφορες κατηγορίες συντάξεων με τον νέο τρόπο υπολογισμού τους και επέκρινε τη στάση εκείνων που «κάνουν πως ξεχνούν ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφερε 63 δισ. ευρώ περικοπές για τους συνταξιούχους». “Ψευδής παρουσίαση από τον αντιπρόεδρο ΑΔΕΔΥ”

«Η χθεσινή ψευδής παρουσίαση, από την πλευρά του κ. Μπράτη, με έφερε στην ανάγκη απάντησης. Την αντέκρουσα ευθέως. Σήμερα θα παρουσιάσω 8 ακόμα περιπτώσεις και μπορώ να παρουσιάσω εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις που οι οι συντάξεις που παράγονται από το ν. 4387 είναι καλύτερες, πιο αυξημένες σε σχέση με αυτές που παρήγαγε ο προηγούμενος νόμος. Έχω ήδη πει ότι 620.000 παλαιές συντάξεις θα δουν αυξήσεις. Εγώ αυτά θα τα αποδείξω, αλλά ο κ. Μπράτης δεν θα παραιτηθεί γι’ αυτά που είπε. Το ζήτημα είναι ότι δεν παραιτείστε και εσείς, η ενωμένη αντιπολίτευση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, από μια πρακτική που τροφοδοτεί την παραπληροφόρηση στον κόσμο, που μέχρι τώρα βομβαρδιζόταν με τις βεβαιότητές σας ότι στην καλύτερη περίπτωση πάμε σε αναστολή της περικοπής, η οποία θα γινόταν αργότερα», ανέφερε είπε ο υφυπουργός, σχολιάζοντας όσα είπε χθες ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή για τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Προς στιγμήν προκλήθηκε, μάλιστα, ένταση όταν ο κ. Πετρόπουλος είπε πως είναι υποκριτικό να δηλώνει το ΚΙΝΑΛ ότι από τον Μάιο πρότεινε να καταργηθούν οι περικοπές, όταν ο κ. Βενιζέλος κατ’ επανάληψη έλεγε ότι οι περικοπές πρέπει να προχωρήσουν διότι είναι ζήτημα συνέπειας για τη χώρα. «Ψεύδεστε!» φώναξε κατ’ επανάληψη από το έδρανο ο Γιάννης Κουτσούκος.

«Όχι σε μένα αυτά! Είσαι αυθάδης. Θα φέρω τη δήλωση. Έπρεπε να μιλάτε με μεγαλύτερη σοβαρότητα για το ζήτημα των συνταξιούχων, εσείς που κατασπαράξατε το κράτος όλα αυτά τα χρόνια. Θα μου πεις εμένα “ψεύτη!”, θα μου μιλάς με ευγένεια! Εντάξει;», απάντησε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ΝΔ: «Είναι καταγεγραμμένες και στο επίσημο συνέδριο της ΝΔ του Δεκεμβρίου οι προθέσεις για περικοπές συντάξεων. Είναι σαφείς οι δηλώσεις βασικών συμβούλων του κ. Μητσοτάκη ότι οι συντάξεις πρέπει να πάνε στα 600 ευρώ, αρχικά έλεγαν 700 ευρώ σύνταξη μετά τα 67 έτη, και στη συνέχεια είπαν για 600 ευρώ. Θα δούμε πού θα πάει τελικά η σύνταξη πείνας που προετοιμάζει η ΝΔ, για την οποία κανείς δεν μιλάει. Είστε σε συμμαχία. Το καταλαβαίνω».

«Έρχεται όλεθρος που πρέπει να αποτραπεί από το κίνημα του λαού και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ακόμα περιμένω να δω πότε θα βγουν και από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης καταδικαστικές ανακοινώσεις απέναντι σε αυτό το σχέδιο που είναι σαφές. Περιμένω. Για να δούμε πού κατευθύνουμε το συνδικαλιστικό κίνημα, τον λαό που πρέπει να αντιδράσει γι’ αυτό που είναι προμελετημένο έγκλημα και που έρχεται», επέμεινε ο κ. Πετρόπουλος. Τι δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος για το ΕΚΑΣ

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ, ο υφυπουργός σημείωσε ότι «τολμούν τα μιλούν σήμερα από την αντιπολίτευση, ενώ με τον ν. 3863/2010 αποσχίστηκε από τη σύνταξη και σαφέστατα δηλώθηκε προνοιακό επίδομα. Στη συνέχεια ήταν δρομολογημένη η περικοπή του σε έναν διαφορετικό χρόνο μεν, αλλά με βέβαιη την περικοπή του». Επίσης, είπε ότι το mail Χαρδούβελη το συμπεριελάμβανε, πρότεινε την χρονική εξέλιξη της περικοπής που ήταν απαίτηση των δανειστών, με βάση τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.