Διαμαρτυρία γυναικών έξω απ’ την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα

Καθιστική διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας πραγματοποίησε σήμερα η Γυναικεία Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στις γυναίκες της Συρίας.

Μερικές δεκάδες γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους έστειλαν το μήνυμα «σταματήστε τον πόλεμο» και «ειρήνη για τα παιδιά», όπως έγραφε το πανό που ζωγράφισαν τα παιδιά.

Απ’ τις 12 και μέχρι τουλάχιστον τις 5 το απόγευμα συνεχιζόταν η καθ’ όλα ειρηνική διαμαρτυρία, την οποία παρακολουθούσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, μέχρι που στο σημείο εστάλησαν μόνο γυναίκες αστυνομικοί, όπως σημείωναν οι γυναίκες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

«Στο πρόσωπο κάθε παιδιού και κάθε γυναίκας που βλέπω να τρέχει με τρόμο στα μάτια, βλέπω τα παιδιά μου και τον εαυτό μου… στάθηκα απλά τυχερή να μην γεννηθώ εκεί!» είναι το κεντρικό μήνυμα της ομάδας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στο Facebook και ήδη μετράει περί τα 2.300 μέλη.

«Κάθε γυναίκα και όποια αισθάνεται ή δηλώνει γυναίκα επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να γίνει μέλος της ομάδας», αναφέρει στην efsyn.gr μια απ’ τις διαχειρίστριες της ομάδας, η Μαρία – Νίκη, σημειώνοντας ότι «τα καλέσματά μας είναι ανοιχτά σε όλους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.