Πάνε για ανάκληση της απόφασης πώλησης των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία!

H Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής δέχθηκε ομόφωνα πρόταση των Νίκου Φίλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ)να συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες με αντικείμενο να ανακληθεί η απόφαση (σ.σ. της Επιτροπής), με την οποία είχε συμφωνήσει για την πώληση πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της ΝΔ να κληθούν στην επιτροπή πρόσωπα που έχουν ανάμειξη στην υπόθεση.
•Αν εξαιρέσουμε το ΚΚΕ το οποίο από τη πρώτη στιγμή είχε ταχθεί κατά της πώλησης των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία,γιατί είχε εκφράσει την ανησυχία ότι αυτά θα κατέληγαν στην Υεμένη, όλα τ΄ άλλα κόμματα ανακάλυψαν “την Αμερική”, δηλαδή την Υεμένη χθες το βράδυ; 
•Δεν διαφωνούμε καθόλου μ΄ όσους εκφράζουν αυτές τις ανησυχίες. Συμφωνούμε. Όμως η εικόνα που δίνουμε για άλλη μια φορά ως χώρα δεν είναι η καλύτερη. Παίρνουμε μια απόφαση την οποία εύκολα αλλάζουμε,για θέματα που ήταν πασίγνωστα αλλά παριστάναμε ότι δεν τα γνωρίζαμε!!! Ποιος και γιατί να ΄ρθει να συζητήσει τι μαζί μας,ειδικά στον χώρο των εξοπλισμών;
Ελπίζουμε ότι αυτή η φαρσοκωμωδία -όπως εξελίχθηκε- της πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία δεν θα σταματήσει την προσπάθεια που γίνεται για να πουλήσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι μονόδρομος! Κι επειδή διαπιστώνουμε ότι κάποιοι πάνε να θέσουν και θέμα για τις αεροπορικές βόμβες που πουλήσαμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πριν ξεκινήσουν τις φωνές ας μάθουν πως πλέουν οι φρεγάτες του Στόλου μας. Αυτά προς το παρόν ,γιατί το ζητούμενο δεν είναι πως θα πάει το κόμμα τους καθενός αλλά πως θα τα βγάλει πέρα η χώρα και οι ΕΔ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.