Η Ελληνική δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

Όπως προέκυψε από την χθεσινή εξαιρετικά αποκαλυπτική συζήτηση στην βουλή, συγκεκριμένη ομάδα (διότι αποκλείεται να μιλάμε μόνον για ένα πρόσωπο), σε απόλυτο συντονισμό, προσπάθησε να πείσει τους  Σαουδάραβες (ενδεχομένως να το κατάφερε) ότι «Ο Καμμένος τους πουλά ακριβά τα βλήματα». Συνεπώς αυτή η ομάδα θα εξασφάλιζε στους Σαουδάραβες το ίδιο προϊόν σε χαμηλότερες τιμές. Αυτό μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους:
1. Αγορά παρόμοιου υλικού από άλλη χώρα σε φθηνότερη τιμή
2. Αγορά του ίδιου υλικού αλλά από άλλη κυβέρνηση, που φυσικά δεν θα δεσμευόταν από τις παρούσες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.
Για να προωθήσουν κάποιοι το δεύτερο σενάριο, θα έπρεπε να δημιουργήσουν το κλίμα ότι η χώρα οδεύει σε πρόωρες εκλογές, άρα οι  Σαουδάραβες θα πείθονταν να κωλυσιεργήσουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας.  Αυτό δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, αφού την επίμαχη περίοδο του Σεπτεμβρίου του 2017, υπήρξε, ομοβροντία δημοσιευμάτων που «προανήγγειλαν» πρόωρες εκλογές την άνοιξη.
      Εάν λοιπόν οι Σαουδάραβες είχαν πειστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, έτσι εξηγείται και η αδυναμία του Σαουδάραβα πρέσβη να προβεί στην συνάντηση που ζητούσε επιτακτικά ο υπουργός εθνικής άμυνας κύριος Πάνος Καμμένος, ώστε να υπάρξουν εξηγήσεις για την καθυστέρηση της πίστωσης από το Σαουδαραβικό ΥΠΟΙΚ.
 Για το πρώτο σενάριο λοιπόν, η δυνατότητα παρέμβασης της ελληνικής δικαιοσύνης είναι περιορισμένη, εκτός εάν αποδειχθεί εμπλοκή ελλήνων κρατικών λειτουργών, που συνεργάστηκαν με στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων άλλου κράτους.
Στη δεύτερη περίπτωση όμως, που είναι και η σοβαρότερη, είναι βέβαιο ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα φτάσει την έρευνα μέχρι τέλους, χωρίς κανέναν ενδοιασμό η φόβο για ενδεχόμενα ηχηρά ονόματα που θα προκύψουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.