Ζωντανά η ομιλία μου στην 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού στην 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Στην 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μιλά αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στα εθνικά θέματα, την έξαρση του προσφυγικού και την κλιματική αλλαγή.

Παρακολουθήστε την ομιλία του

Η ομιλία του πρωθυπουργού ξεκίνησε με την επισήμανση ότι για την Ελλάδα έχει ανατείλει μια νέα μέρα καθώς όπως σημείωσε με έμφαση στη χώρα μας επικρατούν πλέον οι άνεμοι της λογικής και της ελπίδας.

Αναφερόμενος στις πολιτική αλλαγή που συνετελέσθη στις 7 Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε «προχωράμε για να οδηγήσουμε τη χώρα μας μακριά από τις καταιγίδες που την ταλαιπώρησαν για μια δεκαετία, προς τις ήρεμες θάλασσες και τους φωτεινούς ορίζοντες, διατηρούμε επίγνωση της θέσης μας στην ευμετάβλητη περιοχή στην οποία ζούμε, του ρόλου μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα ιδανικά της οποίας εμπνεύσαμε και τις ευθύνες μας στον ευάλωτο κόσμο που κατοικούμε όλοι».

Σχετικά με μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μόνη της το βάρος των προσφυγικών ροών που κατευθύνονται στην Ευρώπη, απευθύνοντας παράλληλα μήνυμα στην Τουρκία ότι πρέπει να πράξει πολλά περισσότερα για να εκπληρώσει το μερίδιό της στη συμφωνία με την ΕΕ.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός  θα τονίσει ότι καμία απτή πρόοδος στις σχέσεις μεταξύ δύο γειτονικών χωρών δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, καθώς και των Διεθνών Συνθηκών.

Για το Κυπριακό αναμένεται να συνταχθεί με τη θέση του Νίκου Αναστασιάδη, ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι η εξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, με ενιαία κυριαρχία, ενιαία διεθνή νομική εκπροσώπηση και ενιαία ιθαγένεια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.