ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ για τους οδηγούς που μεταφέρουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο γήπεδο!!!

Γ.Α.

Δυστυχώς για μια ακόμη αγωνιστική στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, επαναλαμβάνονται επεισόδια με θύματα τους οδηγούς της γραμμής 14 ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ-ΝΣΣ.

Πιό συγκεκριμένα, ”οπαδοί” του ΠΑΟΚ ανέβηκαν στον ουρανό των λεωφορείων που τους μετέφεραν προς το γήπεδο αγνοώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν,τόσο για τους ίδιους,όσο και για τους οδηγούς που φέρουν την ευθύνη της μεταφοράς τους.

Άνοιγαν τις πόρτες των λεωφορείων από τις βαλβίδες του αέρα εκτός στάσεως και εν κινήσει με  κίνδυνο να έχουμε τραυματισμούς

Όπως συνηθίζετε μετά τους βανδαλισμούς των λεωφορείων,το ξύλο που έριξαν σε οδηγό πριν λίγους μήνες,τώρα απειλούν τους οδηγούς και για την ίδια τους τη ζωή.

Κάποια μέτρα πάρθηκαν σε κάποιους αγώνες με την συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ. ,αλλά πάλι οι αρμόδιοι έπαψαν να ασχολούνται.

Στο χθεσινό μάτς ΠΑΟΚ-ΑΡΗ τα πράγματα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα οδηγοί να κάνουν μηνύσεις κατά  αγνώστων μετά τους προπηλακισμούς και τις απειλές για την ίδια τους την ζωή.

Προβλήματα από τους ”οπαδούς” βέβαια δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι οδηγοί,αλλά και επιβάτες που μετακινούνται εκείνη την ώρα με τα εν λόγω λεωφορεία και κυρίως νεαρές γυναίκες που δέχονται κυριολεκτικά επίθεση με χυδαίες εκφράσεις ,αλλά και χειρονομίες!!!

Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να δούνε το θέμα πιο ζεστά πριν γίνει κάποιο σοβαρό περιστατικό.

Παρακάτω δημοσιεύω την αναφορά οδηγού με τα χθεσινοβραδινά γεγονότα:

(Για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύεται το όνομα του οδηγού που το έχουμε στην διάθεσή μας)

Θεσσαλονίκη 22/09/2019

Αναφορά του Οδηγού ΟΑΣΘ

Α. Μ

Με αφορμή τον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΡΗ και την μεταφορά των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί στην γραμμή 14 κατά τις ώρες έναρξης και λήξης των αγώνων. Συγκεκριμένα, εχτές στις 16:20 κατά την μεταφορά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ από το Ν. Σ. ΣΤΑΘΜΌ προς την ΆΝΩ ΤΟΎΜΠΑ, άγνωστοι επιβάτες ντυμένοι και βαμμένοι με τα χαρακτηριστικά της τοπικής ομάδας, έκοψαν τα λουριά ασφαλείας από την τρίτη καταπακτή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του λεωφορείου και ανέβηκαν εν κινηση στην οροφή του.

Μόλις αντιλήφθηκα το γεγονός, σταμάτησα στην στάση Αριστοτέλους με κατεύθυνση την Άνω Τούμπα, ειδοποίησα τηλεφωνικός το 100 και ζήτησα από τους φιλάθλους να εισέλθουν εντός του λεωφορείου. Εκτός από την παράνομη και επικίνδυνη έξοδο τους από την καταπακτή, άνοιγαν καθ όλη την διάρκεια της μεταφοράς τους, τις βαλβίδες ασφαλείας των θυρών με αποτέλεσμα να χάνουν τον αέρα τους και να παραμένουν ανοιχτές. Αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο που υπήρχε για την δημιουργία ατυχήματος, ζήτησα από τους φιλάθλους να συμμορφωθούν, γιατί ειδάλλως θα σταματούσα την εκτέλεση του δρομολογίου.

Την στιγμή εκείνη δέχτηκα λεκτική απειλή, πως εάν δεν συνεχίσω το δρομολόγιο, θα δεχτώ επίθεση ξυλοδαρμού. Να σημειωθεί εδώ, ότι παρότι κάλεσα το 100 δύο φορές για να ζητήσω προστασία και συνοδεία αυτό δεν είχε επιτευχθεί. Φοβούμενος όμως για την ψυχική και σωματική μου ακεραιότητα, αναγκαστικά να πραγματοποιήσω το δρομολόγιο, κάτω από απαράδεκτες οδηγικές συνθήκες.

Μόλις έφτασα στην συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη με Κλεάνθους και σταματώντας στον ερυθρό σηματοδότη, φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που ήταν εντός του λεωφορείου άνοιξαν τις βαλβίδες ασφαλείας και εξέρχονταν εκτός του λεωφορείου, μακριά από την προβλεπόμενη στάση του οργανισμού. Εντός του λεωφορείου προξένησαν ζημιές οι οποίες έχουν καταγραφεί και ευτυχώς δεν προπονήθηκε ατύχημα εντός και εκτός του λεωφορείου.

Επειδή όμως σύμφωνα με τις παραπάνω συνθήκες τίθεται θέμα τόσο ασφάλειας των επιβατών όσο και θέμα ασφάλειας αλλά και ψυχικής διαταραχής του προσωπικού κατέθεσα μήνυση κατά πάντως υπευθύνου, για την κατάσταση που επικρατεί στους αγώνες.

Επειδή αυτού του είδους τα συμβάντα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες τόσο για την ασφαλή μεταφορά του επιβατικού κοινού όσο και την διασφάλιση της’ ψυχικής αλλά και σωματικής υγείας των εργαζομένων.

ΟΔΗΓΟΣ ΟΑΣΘ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.