Διαψεύδει το “Πρώτο Θέμα” η Εισαγγελία Διαφθοράς: Δεν κατέθεσαν σε γιάφκα οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Σε διάψευση δημοσιευμάτων (σσ: πρωτοσέλιδο στο “Πρώτο Θέμα” την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου) που έκαναν λόγο για «γιάφκα» στην οποία κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis προχώρησε η Εισαγγελία Διαφθοράς

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, διαμέρισμα μισθωμένο από την Ασφάλεια για τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων και όχι «γιάφκα», όπως εμφανίστηκε σε δημοσιεύματα του Τύπου, ήταν ο χώρος κοντά στη Πλατεία Μαβίλη, όπου έγιναν ορισμένες μόνον καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εν λόγω διαμέρισμα χρησιμοποιήθηκε για κάποιες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, αλλά δεν έγιναν όλες εκεί, διότι στη συνέχεια ξενοικίαστηκε ελλείψει χρημάτων και οι μάρτυρες αυτοί κατέθεσαν στην Ασφάλεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ανεύρεση του εν λόγω χώρου είναι αρμοδιότητα όχι της Εισαγγελίας Διαφθοράς αλλά της Ασφάλειας, και πρόσθεσαν ότι κάποιες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την Novartis, δόθηκαν και στην Εισαγγελία, πριν οι εν λόγω μάρτυρες υπαχθούν σε καθεστώς προστασίας.

με πληροφορίες από newpost.gr

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.