“Κατεβάζει το γενικό” σε 3 μονάδες της ΔΕΗ η κυβέρνηση. Ποιες είναι και πότε…

Στο κλείσιμο τριών λιγνιτικών μονάδων τον Ιούνιο του 2020 προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος με την αιτιολογία των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της λειτουργίας τους αλλά και του οικονομικού κόστους που προκύπτει από τον φόρο άνθρακα…. Βέβαια στο θέμα αυτό η κυβερνηση δείχνει επιλεκτική περιβαλλοντική ευαισθησία, αφού κωφεύει στις εκκλήσεις κατοίκων αλλά και τις καταγγελίες συλλόγων και οργανώσεων για σημαντική οικολογικη και περιβαλλοντική επιβάρυνση στις Σκουριές ( προτιθεται μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ να προχωρήσει σε έκδοση και δευτερης αδειας για εξορύξεις στην ευρυτερη περιοχή ), αλλά παρουσιάζεται πρόθυμη στο θέμα του λουκέτου σε μονάδες της ΔΕΗ και το ονομάζει μάλιστα “σχέδιο εξυγίανσης”…

Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει απόσυρση των μονάδων Αμύνταιο 1, Αμύνταιο 2 και Πτολεμαΐδα 3. Η συνολική ισχύς τους ανέρχεται σε 800 μεγαβάτ όμως εκλύουν στην ατμόσφαιρα από 1.600 έως 1.900 τόνους ανά μεγαβατώρα.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως υπάρχει υπερεπάρκεια ισχύος αυτή την στιγμή κι ότι η απόσυρση των μονάδων θα αντισταθμιστεί με την αξιοποίηση άλλων πηγών, όπως φυσικό αέριο ή ανανεώσιμες.

thefaq.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.