«Εμβρόντητοι» οι φαρμακοποιοί με την πρόταση Κικίλια για τα ακριβά φάρμακα

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως κατέληξε η συνάντηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η οποία είχε στο επίκεντρο το ζήτημα της διάθεσης σκευασμάτων υψηλού κόστους και στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ethnos.gr,  ο Βασίλης Κικίλιας φέρεται να ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών πως δεν υπάρχουν χρήματα για να αποζημιωθούν.

«Προς ώρας δεν υπάρχουν χρήματα για την αποζημίωσή σας, πρέπει να τα δίνετε δωρεάν χωρίς να αμείβεστε» υποστήριξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας.

Μάλιστα, η έλλειψη κονδυλίων για την αποζημίωση των φαρμακοποιών μπορεί να διαρκέσει και πάνω από έναν χρόνο, με βάση τα όσα διαμηνύθηκαν από το υπουργείο Υγείας στην αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ethnos.gr οι φαρμακοποιοί επρόκειτο να προτείνουν δύο βασικούς τρόπους για την αμοιβή τους σε ό,τι αφορά τη διάθεση των φαρμάκων από τα ιδιωτικά τους φαρμακεία: με πάγια αποζημίωση ανά σκεύασμα ή με ποσοστό.

Σε κάθε περίπτωση, οι φαρμακοποιοί αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις τους, ενώ δεν αποκλείεται η συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια να επαναληφθεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.