Χυδαία πρόκληση από τον χρυσαυγίτη Λαγό στη Βουλή: Δεν υπήρξε νεκρός στο Πολυτεχνείο

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας, για άλλη μια φορά, ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός και δύο ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του ’73, αναπαρήγαγε τους ισχυρισμούς των χουντικών, ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί.

Ο βουλευτής επέμεινε πως δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο τονίζοντας: «Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα, η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος».Τα λεγόμενα του Γ. Λαγού προκάλεσαν την αντίδραση του προεδρεύοντα Γιώργου Λαμπρούλη του ΚΚΕ που τόνισε «ύμνους στη χούντα και στον φασισμό δεν δεχόμαστε»

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λαγός προκάλεσε τους βουλευτές του δημοκρατικού τόξου να του κατονομάσουν δύο ανθρώπους που να πέθαναν στο Πολυτεχνείο και υποστήριξε: «Δεν υπήρξε ούτε ένας. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο».

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές και έντονες. «Δεν μπορεί στην αίθουσα του Κοινοβουλίου να ακούγονται τέτοιες ιστορικές ανακρίβειες από οπαδούς της δικτατορίας», αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Βούτσης, ενώ η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ ζήτησε να ξαναδεί η Βουλή τους νόμους για δολοφόνους και εγκληματίες.

«Τους νόμους για τους δολοφόνους και εγκληματίες πρέπει να τους ξαναδούμε γιατί αυτά που ακούστηκαν στο ναό της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και αισχρά».

Στην απόπειρα του χρυσαυγίτη να λάβει και πάλι το λόγο, έβαλε φρένο ο αντιπρόεδρος Γιώργος Λαμπρούλης, που του έκλεισε το μικρόφωνο.

«Παραχαράσσετε την ιστορία… Τι να μας πείτε; Ότι είστε νοσταλγοί της χούντας, όπως ακούστηκε; Ύμνοι στη χούντα και το φασισμό δεν δεχόμαστε…», είπε σε αυστηρό ύφος.

«Αν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο δεν θα ήμασταν σήμερα σε αυτή την αίθουσα και δεν θα είχαμε την ευκαιρία να μιλάμε» είπε ακολούθως ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιώργος Καρράς.

Δείτε το βίντεο:

1 σκέψη για το “Χυδαία πρόκληση από τον χρυσαυγίτη Λαγό στη Βουλή: Δεν υπήρξε νεκρός στο Πολυτεχνείο”

  1. Γιατί, υπήρξε; …… Ποιός; ……..Γιατί 35 χρόνια, δεν βγήκε μια μάννα, μια αδελφή, ένας αδελφός ή ένας συγγενής τέλος πάντων, να πει ότι ο δικός του άνθρωπος πέθανε στο Πολυτεχνείο! ……..Και τα πόδια της Δαμανάκη που τα έλιωσε το άρμα, πως είναι στη θέση τους! Οι έλληνες, σήμερα, ζούμε την πλήρη εξαθλίωση, την πλήρη απόγνωση εξ’ αιτίας αυτών, της «γενιάς του Πολυτεχνείου», που καυχόνται ότι βρίσκονται στην Βουλή, χάρην του Πολυτεχνίου! Έχουν ακόμα το θράσος να το λένε! ΑΙΣΧΟΣ! ……..και μην τολμήσετε να με πείτε Χρυσαυγήτισσα ή Χουντική, γιατί δεν είμαι! Ψάξτε το όσο θέλετε……. ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ! !

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.