Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στις φωτιές της Εύβοιας

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. επιχείρησαν ήδη, για προληπτικούς λόγους, στην εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης που βρίσκεται στα Πολιτικά Ευβοίας. Από χθες λειτουργεί σταθμός Πρώτων Βοηθειών στο Δημαρχείο στα Ψαχνά, με εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες, Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας, για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών όπως αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα.

Παράλληλα, δεκαεπτά ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στο Μακρυμάλλη, βοηθώντας τα χερσαία τμήματα της Πυροσβεστικής στην κατάσβεση της φωτιάς.

Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα Χαλκίδας (με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Π.Σ και αρχηγό του Τμήματος Σαμαρειτών Χαλκίδας κ. Ι  Δεληγιάννη), Αθήνας (με επικεφαλής την Υπαρχηγό του Τμήματος Σαμαρειτών Αθηνών κ. Κ. Σακελλαρίου) και Πειραιά  (με επικεφαλής τον Αρχηγό του Τμήματος Σαμαρειτών Πειραιά κ. Α. Τσάκωνα, )συνεχίζουν να βρίσκονται, αυτές τις δύσκολες ώρες, δίπλα στην Πολιτεία και στους πολίτες, καταβάλλοντας για όσο χρειαστεί, κάθε δυνατή προσπάθεια.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, «Είμαστε υπερήφανοι για τους εθελοντές μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση και μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές και τους ευχαριστούμε θερμότατα».

www.cnn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.