Θα επικηρύξουν τον λαγοκέφαλο – Το επικίνδυνο ψάρι με τα δόντια σαν τανάλι

Το επικίνδυνο ψάρι λαγοκέφαλος και η εξάπλωσή του στις ελληνικές θάλασσες προβληματίζει τις αρχές, με την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου να εξετάζει ακόμη και την επικήρυξή του!

Ο επικίνδυνος λαγοκέφαλος έχει πλημμυρίσει τις ελληνικές θάλασσες και η περιφέρεια Νότιου Αιγαίου εξετάζει τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του επικίνδυνου ψαριού. Μεταξύ των προτάσεων είναι ακόμη και η επικήρυξη του λαγοκέφαλου.

Το ψάρι έχει δόντια που κόβουν σαν τανάλια, ενώ είναι τοξικό και η κατανάλωσή του από άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο!

Ο λαγοκέφαλος έφτασε στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και εξαπλώθηκε στις ελληνικές θάλασσες.

Μετά τις δεκάδες καταγγελίες από αλιείς αλλά και τις επιθέσεις σε λουόμενους, η περιφέρεια Νότιου Αιγαίου προχωρά στην αναζήτηση των κατάλληλων μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι και η επικήρυξη του λαγοκέφαλου, όπως μετέδωσε το Open.

Πρόκειται για «την αντιμετώπιση του είδους με κάποιο τρόπο επιδότησης στο να κυνηγούνται αυτά τα ψάρια από τους ίδιους τους αλιείς. Έναν τύπο επικήρυξης του είδους προκειμένου να ελαττώσουμε τον πληθυσμό», εξήγησε αντιπεριφερειάρχης Νότιου Αιγαίου, Φιλήμων Ζαννετίδης, μιλώντας στο κανάλι.

Οι αλιείς εμφανίζονται θετικοί σε ένα τέτοιο μέτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό, ο λαγοκέφαλος εμφανίζεται σε Κρήτη, Ρόδο, Χίο, Νάξο και Κάλυμνο.

Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει έναν λαγοκέφαλο να δαγκώνει λουόμενο που έβαλε το δάχτυλό του μπροστά στο ψάρι.

www.pronews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.