Το υπ. Εθνικής Άμυνας ανέστειλε όλα τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Με σήμα που έφθασε σ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία ανακοινώθηκε πως αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το 2018, μεταδίδει η ιστοσελίδα militaire.gr. Η αναστολή των ΜΟΕ ισχύει μέχρι νεωτέρας, όπως αναφέρεται.

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αποτέλεσαν και αποτελούν μια προσπάθεια να στηριχθεί το αφήγημα της «συνεννόησης με την Τουρκία», η οποία φυσικά ποτέ δεν προέκυψε με ευθύνη της Άγκυρας.

Η Τουρκία έτσι κι αλλιώς έχει καταπατήσει βάναυσα ακόμη και τις πιο χρήσιμες προβλέψεις των ΜΟΕ, όπως για παράδειγμα η αναστολή στρατιωτικών ασκήσεων και δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του θέρους και των μεγάλων θρησκευτικών εορτών.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Αντιθέτως η ελληνική πλευρά τηρούσε κατά γράμμα τα προβλεπόμενα.

Η απόφαση για αναστολή των ΜΟΕ, μέχρι νεοτέρας ίσως να ΄χει να κάνει και με την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Έτσι κι αλλιώς η Αθήνα έχει πολλούς λόγους για να αιτιολογήσει την απόφασή της.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.