Κουτσούμπας: Η νέα κυβέρνηση είναι ήδη έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ – ΒΙΝΤΕΟ

“Το ΚΚΕ έλεγε προεκλογικά ότι η κυβερνητική εναλλαγή δεν θα σημάνει και ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά απλή αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Πλέον και μετά απ’ αυτή τι διήμερη συζήτηση στη Βουλή, υπάρχουν πολλές περισσότερες, όχι απλά ενδείξεις, αλλά αποδείξεις για την ορθότητα αυτής της εκτίμησης”, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την έναρξη της δευτερολογίας του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης συμπληρώνοντας πως αυτή η εκτίμηση δεν θα αλλάξει από «μια πιθανή κοκορομαχία”, που «συνήθως στήνεται για ξεκάρφωμα, για αποπροσανατολισμό του λαού”.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταλόγισε στην κυβέρνηση πως «είναι ήδη έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ για νέα πιο δραστικά μέτρα στήριξης της κερδοφορίας και εφαρμογής του σκληρού προγράμματος των περιβόητων θεσμών” και ότι “θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική σε όλους τους βασικούς άξονες”, διευκρινίζοντας: “Η ενεργή συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με τις επικίνδυνες δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καθώς και η λήψη νέων αντιλαϊκών οικονομικών μέτρων με βάση τα αντιμηνομιακά προαπαιτούμενα, θα επιδεινώσουν την κατάσταση σε όλους τους τομείς του λαού μας”.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, είναι σταθερά στο πλευρό του λαού με αποκλειστικό κριτήριο την υπεράσπιση των συμφερόντων του, την πραγματική ανακούφισή του, την αλληλεγγύη, την ανάκτηση απωλειών που είχε ο λαός μας στη διάρκεια της κρίσης, τη διεκδίκηση σύγχρονων αναγκών. «Θα συνεχίσουμε μέσα στους καθημερινούς αγώνες, στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, έτσι ώστε μέσα από αυτή την προσπάθεια να αυξηθούν οι εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης, ριζωμένες σε κάθε χώρο δουλειάς, να αναπτύσσεται η κοινωνική συμμαχία των μισθωτών εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων αγροτών και ΕΒΕ, επιστημόνων, καλλιτεχνών, ανθρώπων από το χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, να αγκαλιάζει πιο πλατιά αυτό το κίνημα τις γυναίκες και τους νέους, τις νέες», πρόσθεσε.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Προανήγγειλε, επίσης, την κατάθεση από το ΚΚΕ τροπολογιών και προτάσεων νόμων για την προστασία των άνεργων και του δικαιώματος στη σταθερή εργασία, για την κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, την κατάργηση των νόμων για την απελευθέρωση των απολύσεων, της Κυριακάτικης αργίας και του νόμου που βάζει εμπόδια στην απεργία και κατέληξε λέγοντας πως το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.