ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΚΙ ΟΜΩΣ, έκαναν λάθος στο Προεδρικό Διάταγμα

Με ένα κραυγαλέο λάθος, παρότι εξάντλησαν κάθε χρονικό όριο έκδοσης θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής. Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν κοινοβουλευτικές πηγές με μακρά πείρα, στο διάταγμα θα έπρεπε να αναφέρεται ρητά ότι η επόμενη Βουλή είναι Αναθεωρητική, καθώς έχει η απελθούσα έχει αποφασίσει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος στην επόμενη σύνθεση, δηλαδή σ’ αυτή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και θα συγκληθεί στις 17 Ιουλίου.

Όπως φαίνεται, άλλωστε, στο προεδρικό διάταγμα που είχε εκδοθεί το 2007 όταν η βουλή που θα προέκυπτε από τις εκλογές τότε θα ήταν αναθεωρητική, ρητά αναφερόταν αυτός ο χαρακτηρισμός. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και σε όλες τις περιπτώσεις που αναθεωρήθηκε το Σύνταγμα. Για να διορθωθεί τώρα το λάθος θα πρέπει να εκδοθεί διορθωμένο το διάταγμα για να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη. Πάντως, το λάθος δεν αναιρεί το γεγονός ότι η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής του 2007
pro1

Δείτε το σημερινό Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής

pro4 pro3

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Σημειώνεται ότι η θυροκόλληση έγινε με αρκετή καθυστέρηση καθώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση ήθελε πρώτα να περάσει από το εθνικό τυπογραφείο μια σειρά ρουσφετολογικών προσλήψεων και μετατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το απόγευμα της Δευτέρας.

IMG-30eb4dd759f0f34fb97d205353b3c41f-V__1_(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.