ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ τις γερμανικές αποζημιώσεις

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και η κίνηση AK «DISTOMO» για τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις.

Οι διαδηλωτές διεκδικούν άμεση αποζημίωση των θυμάτων του ναζισμού, με κεντρικά συνθήματα Το Βερολίνο οφείλει στην Αθήνα το δάνειο της κατοχής πληρώσαμε με πείνα» και «τα εγκλήματα στο Δίστομο δεν παραγράφηκαν, δεν αποζημιώθηκαν, δεν τα ξεχνάμε. Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει».

«Η καταβολή των κατοχικών επανορθώσεων και η ικανοποίηση του αιτήματος για τις αποζημιώσεις δεν αποτελεί μόνο αυτονόητη πράξη δικαιοσύνης. Είναι μέρος του αντιφασιστικού αγώνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κίνηση ΑΚ «DISTOMO».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η διαμαρτυρία έρχεται μετά τη ρηματική διακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία καλούσε το Βερολίνο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και την άρνηση της γερμανικής πλευράς να προχωρήσει σε όποια σχετική συζήτηση.

diamartyria_naz1

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.