ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Με εντολή Βρυξελλών τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά γίνονται σκουπιδότοπος παλιοσίδερων

  • ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ

  • ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ – Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ

Οι τίτλοι τέλους στη λειτουργία του εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά πέφτουν μετά την απόφαση του ιερατείου των Βρυξελλών, με την οποία, αντί για την επαναλειτουργία του, επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση των 16 εμπορικών ακινήτων που έχουν ήδη μεταβιβαστεί και θα αξιοποιηθούν από τον εκάστοτε πλειοδότη είτε ως γραφεία, είτε ως αποθηκευτικοί χώροι, είτε στο πλαίσιο κάποιας ε­μπορικής δραστηριότητας.

Η επιστολή των υπό ειδική διαχείριση ναυπηγείων εστάλη στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής της κυβέρνησης στις 25 Απριλίου 2019 (κρατική μονάδα κρατικών ενισχύσεων) και αποτελείται από απαντήσεις του ειδικού διαχειριστή στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας επί των ερωτημάτων που έχουν τεθεί από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην απάντησή του ο ειδικός διαχειριστής Χριστόδουλος Σεφέρης σημειώνει ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να βρει λύση για την προστασία των εργαζομένων που εργάζονται στα ναυπηγεία με μισθούς έναντι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ενώ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ο μέτοχος δεν συμμετέχει στη μισθοδοσία από τον Μάιο του 2018). Έπρεπε να προχωρήσει στην επαναλειτουργία τους, όπως έγινε με το Νεώριο, και όχι να αφήσει να μετατραπούν σε οικόπεδο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, που είναι αναγκαία για τη χώρα μας, με τα προβλήματα που υπάρχουν στο Αιγαίο, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα ελληνικά συμφέροντα σ’ όλη την περιοχή.

Δυστυχώς, άλλες είναι οι αποφάσεις Βρυξελών – Βερολίνου, που καταδικάζουν τη χώρα μας στο περιθώριο. Βλέπουμε δε ότι τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) βρίσκονται σε μια τροχιά πλήρους απαξίωσης και χρεοκοπίας. Εύκολη λεία για έναν νέο αγοραστή, που θα τα αγοράσει τζάμπα!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.