ΕΤΣΙ ΕΜΠΟΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΜΝΗ!

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ GEORGE ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Το Ολυμπία ήταν το μόνο που χτύπαγε αυτό το σχέδιο σε κάθε του βήμα. Από την Λιβύη, την Συρία, την Αίγυπτο μέχρι την στήριξη του έλληνα ομογενή, όταν ακόμα και εδώ κάποιοι ύποπτοι έσπευσαν να τον ρίξουν στα σκυλιά.

Η αποκάλυψη βόμβα της σημερινής Καθημερινής αποδεικνύει ότι η Κλίντον και οι εδώ πρόθυμοι είχαν αποφασίσει να μετατρέψουν την νοτιοανατολική Μεσόγειο σε μία τουρκική λίμνη. Με τον αγωγό αερίου να μην πέρνα από την Ελλάδα αλλά από την Τουρκία! Με την Συρία ελεγχόμενη από τους τούρκους. Με την Αίγυπτο ελεγχόμενη από τους τούρκους μέσω της μουσουλμανικής αδελφότητας. Με την Λιβύη ελεγχόμενη από τους τούρκους. Και αναγκαστικά την Κύπρο να σέρνεται σε λύση υπέρ των τούρκων.

Εάν το σχέδιο της Κλίντον, το σχέδιο που στήριξαν Σαμαράς – Βενιζέλος – γινόταν πραγματικότητα, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν ένα υπόδουλο έθνος. Ακριβώς εκεί λοιπόν, το 2016, εμφανίστηκε ο έλληνας ομογενής George Παπαδόπουλος ο οποίος σχεδίασε όλη την θεώρηση της περιοχής για την κυβέρνηση Τραμπ. Ήταν ο άνθρωπος που οραματίστηκε τον αγωγό east Med, ο οποίος πετάει την Τουρκία στο καναβάτσο απομακρύνοντας την από την ενεργειακή σκακιέρα. Ήταν αυτός που ήθελε στην ίδια λογική να αντικατασταθούν οι βρετανικές βάσεις της Κύπρου από αμερικανικές. Και όταν αυτό έγινε αντιληπτό ξεκινήσει η προσπάθεια παγίδευσης του με την γνωστή κατάληξη.

Ο χάρτης αυτός που ανέβασε πριν από λίγο ο έλληνας ομογενής λογαριασμό, είναι και ο μεγαλύτερος θρίαμβος του. Καθώς και ένας ελληνικός θρίαμβος μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Την ώρα λοιπόν που κάποιοι παριστάνουν τους πατριώτες, κάποιοι ακόμα πιο επικίνδυνοι ετοιμάζονται να κυβερνήσουν φορώντας την προβιά του πατριώτη, ενώ στην ουσία έχουν εξυπηρετήσει τα τούρκικα συμφέροντα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εμείς σταθήκαμε και στεκόμαστε με κάθε τίμημα στο πλευρό της Ελλάδας. Πραγματικά, με θυσίες και με όπλο την αλήθεια. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, Ειδικά την περίοδο που έρχεται που ίσως αποτελέσει μεγαλύτερο εθνικό κίνδυνο και από την περίοδο του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Ελληνας δεύτερης γενιάς δείχνει αποφασισμένος να βοηθήσει την Ελλάδα να απογειωθεί.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Σύμφωνα με τον τριαντάρη αναλυτή, ο κ. Τραμπ αναγνωρίζει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας για την ασφάλεια αλλά και την ενέργεια σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

Οπως λέει χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα είναι ένας επί μακρόν σύμμαχος της Αμερικής. Η γεωστρατηγική θέση της στην ανατολική Μεσόγειο την τοποθετεί ξεκάθαρα στα καυτά σημεία. Η ναυτική βάση της Σούδας είναι βασικός άξονας για την προέκταση της (αμερικανικής) ισχύος και η αξία της μόνο θα αυξηθεί.

Επιπλέον, η ενεργειακή ασφάλεια για την Ευρώπη επίσης είναι σημαντική. Μέσω του αγωγού ΤΑΡ και επενδύσεων στους σταθμούς φυσικού αερίου, η Ελλάδα θα είναι τοποθετημένη για να γίνει ο βασικός αγωγός μεταφοράς στην Ιταλία, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, την Ανατολική Μεσόγειο και τα κοιτάσματα αερίου της Κασπίας, ώστε να διαφοροποιηθούν τόσο οι οδοί όσο και οι προμηθευτές ενέργειας στην Ευρώπη».

Μιλώντας πρόσφατα στην Κατερίνα Σώκου για λογαρισμό της Καθημερινής θα πει:

«Ο κ. Τραμπ έχει σημειώσει πολλές φορές ότι η Αμερική δεν θα ξεχάσει τους συμμάχους που είναι πάντα στο πλευρό της. Ακόμη και μέσα σε αυτή την κρίση, η Ελλάδα δαπανά το 2% του ΑΕΠ της για την άμυνα και είναι προς το συμφέρον της Αμερικής να δει μια τελική λύση στο μη βιώσιμο χρέος της χώρας, σε συντονισμό με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους πιστωτές».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ο κ. Τραμπ δεν θεωρεί ταμπού την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς «προτιμά το έθνος-κράτος από τον διεθνισμό». Αν και δεν έχει λάβει θέση υπέρ ή κατά της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, εξάλλου, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει πως ο κ. Τραμπ προβλέπει ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν την έξοδο από την Ε.Ε.

Ενα ζήτημα στο οποίο ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται να έχει επηρεάσει τον Ντόναλντ Τραμπ είναι στο πεδίο της έρευνάς του: την ενεργειακή ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Ερωτώμενος αν υπό την ηγεσία του ο Λευκός Οίκος θα υποστηρίξει τη συνεργασία Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι θα είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για τις ΗΠΑ.

Οπως δηλώνει: «Η στρατηγική σχέση που έχει διαμορφωθεί μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ είναι, από πολλές απόψεις, ένα μοντέλο επιτυχημένης περιφερειακής συνεργασίας, μία δομή όπου φιλοδυτικές δημοκρατίες συνεργάζονται για να προωθήσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την τελική αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην παγκόσμια αγορά. Θα είναι το πιο επείγον ζήτημα για τις ΗΠΑ να εξασφαλίσουν ότι αυτοί οι σύμμαχοι της Αμερικής θα συνεχίσουν να συνεργάζονται και να ενσωματώνουν και άλλες φιλοδυτικές χώρες, κυρίως την Αίγυπτο και την Ιορδανία, ώστε να συνεχίσουν να περιορίζουν και να αντιμάχονται την επέκταση του ριζοσπαστικού τζιχαντισμού. Η συνεργασία ΗΠΑ, Ελλάδας, Κύπρου, Ιορδανίας και Αιγύπτου έχει θετικές συνέπειες στην πολιτική, στην ασφάλεια και στην ενέργεια όχι μόνο για την περιοχή, αλλά επίσης για την Ευρώπη».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.