ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Κρήτη

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Greenpeace και Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης κατά της περιβαλλοντικής έγκρισης του προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Νοτιοδυτικά Κρήτης» και «Δυτικά Κρήτης» βάσει της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι λόγοι ακύρωσης που προβάλλουν οι τρεις οργανώσεις, μεταξύ άλλων, αφορούν:

-Στο ανεπαρκές σύστημα παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μολονότι οι δραστηριότητες του προγράμματος, όπως είναι οι σεισμικές έρευνες, προκαλούν μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά στη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

-Στην ελλιπή εξέταση από τις αρχές σχεδιασμού και αδειοδότησης εναλλακτικών λύσεων ικανών να συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Επισημαίνεται ότι με βάση τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα η χρήση του πετρελαίου και γενικότερα των ορυκτών καυσίμων αποτελεί βασική αιτία για την ασυγκράτητη επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: https://www.documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.