Η ανεξέλεγκτη οπαδική βία είναι βόμβα στα θεμέλια του έθνους. Βάλτε τέλος τώρα.

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΓΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΠΑΖΕΙ.

Το αιώνιο τέρας που έτρωγε τις σάρκες του έθνους, είναι ο διχασμός. Οι μεγάλες εθνικές καταστροφές, οι γενοκτονίες των ελλήνων, ήταν πάντα απόρροια εθνικού διχασμού.

Η πλέον επικίνδυνη μορφή διχασμού είναι αυτή που εκδηλώνεται με βία. Όταν δηλαδή η γενεσιουργός αιτία της αντιπαράθεσης ομάδων εντός του έθνους, παύει να είναι ιδεολογική και αρχίζει να εκφράζεται με βίαιες ενέργειες εντός των τειχών.

Οπαδική βία φυσικά πάντα υπήρχε. Έχει όμως τεράστια διαφορά η βιαιοπραγία που εκδηλώνεται τυχαία σε ένα αθλητικό συμβάν, όταν αντίπαλοι οπαδοί συναντηθούν, με τα οργανωμένα ραντεβού θανάτου και τις δολοφονικές επιθέσεις.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Μερίδες οπαδών πλέον λειτουργούν με όρους εγκληματικών οργανώσεων. Κάνουν καταδρομικές επιθέσεις, μαχαιρώνουν, φτάνουν εύκολα μέχρι και το έγκλημα. Και φυσικά υπάρχουν τα αντίποινα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η άνευρη αντίδραση όμως του πολιτικού συστήματος απέναντι σ’ αυτό το αντεθνικό φαινόμενο, είναι ίσως η πιο επικίνδυνη συνιστώσα του. Παριστάνουν ότι δεν υπάρχει, όταν το πανελλήνιο παρακολουθεί σοκαρισμένο γεγονότα που παραπέμπουν σε πόλεμο συμμοριών γκάνγκστερς του Σικάγο. Γιατί άραγε το κάνουν; Βολεύονται από τον διχασμό της κοινωνίας; Φοβούνται μην και χάσουν κανέναν ψήφο από οπαδικές πηγές;

Μία πραγματικά πατριωτική ηγεσία είναι αυτή που εξασφαλίζει την ενότητα του έθνους και δεν τρέφεται από τον διχασμό του. Αντιδράστε λοιπόν τώρα, σκληρά και ακαριαία. Το Σύνταγμα και η νομοθεσία σας δίνει όλα τα όπλα. Εσείς δεν τα χρησιμοποιείτε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.