Η πρόταση Καμμένου για την αντιμετώπιση του τρομοκρατικού κινδύνου

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υπουργός σημείωσε πως η χώρα γυρίζει σελίδα και πως τελείωσε η εποχή που λάμβανε εντολές από τους δανειστές. Εξήρε τον ρόλο των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, που «παρά τις μεγάλες οικονομικές περικοπές, κράτησαν όρθια την αμυντική δύναμη της πατρίδας» και τόνισε πως η χώρα διαδραματίζει σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο, υπογραμμίζοντας ότι μαζί με την Κύπρο αποτελεί το κέντρο σε έναν άξονα σταθερότητας την ώρα που η κατάσταση στις γύρω χώρες είναι έκρυθμη.

Ο κ. Καμμένος πρότεινε τη δημιουργία κοινών κανόνων για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών. Όπως δήλωσε, «στην εποχή μας, το θέμα της ασφάλειας εμπλέκεται με το θέμα της άμυνας. Πέραν της σκληρής δουλειάς που γίνεται μεταξύ των υπουργείων, πρέπει να δημιουργήσουμε κοινούς κανόνες εμπλοκής μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών, για την αντιμετώπιση τρομοκρατικού κινδύνου».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.