Απόφαση – σκάνδαλο με πρόσχημα την Ακρόπολη

Του Αλέξανδρου Κόντη

«Οποιοσδήποτε εχέφρων άνθρωπος ανεβαίνει την οδό Φαλήρου θα αντιληφθεί, πριν φτάσει στη συμβολή με την οδό Μακρυγιάννη, ότι η Ακρόπολη είναι απούσα από τη θέαση. Παρότι η απόσταση που τον χωρίζει ως πεζό από τον Ιερό Βράχο είναι πολύ μικρή, εντούτοις δεν βλέπεις τίποτα».

Ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής Δημήτρης Καρύδης ερευνά επί δεκαετίες την πολεοδομική εξέλιξη της Αθήνας. Μαζί με τον επίσης εγνωσμένου κύρους καθηγητή Μανόλη Κορρέ, ο οποίος για χρόνια εργάστηκε για τη συντήρηση των μνημείων της Ακρόπολης, κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην αυτοψία μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που έγινε στις αρχές του Μαρτίου και να καταθέσουν την άποψή τους για το θέμα της «οπτικής όχλησης» προς τον Ιερό Βράχο που δύναται να δημιουργηθεί από την ανέγερση νέων κτιρίων. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΑΣ, οι δύο ακαδημαϊκοί αποτύπωσαν την εύλογη απορία τους για τον ισχυρισμό περί παρεμπόδισης της θέας προς την Ακρόπολη, η οποία, ούτως ή άλλως, είναι ανύπαρκτη. Ωστόσο, δεν εισακούστηκαν.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ στη RealNews.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.