Π. Καμμένος: Προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Άμυνα για την προστασία της εθνικής μας ακεραιότητας

Στη Θεσσαλία περιοδεύει από σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του κόμματος, τις θέσεις των ΑΝΕΛ για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχολιάζοντας και επικρίνοντας την κεντρική πολιτική επικαιρότητα, αλλά και την τοπική.

Η περιοδεία του ξεκίνησε από το Βόλο και συγκεκριμένα από την Αγρία και το ξενοδοχείο Valis,  με αλλαγή του αρχικά ανακοινωμένου χρόνου της συνέντευξής του και με καθυστέρηση 40’ από την νέα προγραμματισμένη, με τον κ. Καμμένο να ζητάει συγνώμη για την καθυστέρηση και  χαιρετώντας έναν προς έναν όλους τους δημοσιογράφους και εικονολήπτες. Στην αίθουσα της συνέντευξης εκτός των υποψηφίων ευρωβουλευτών, την συνέντευξη παρακολούθησαν κομματικά στελέχη και φίλοι του κόμματος, ενώ  ο  κ. Καμμένος αμέσως μετά τη συνέντευξη με βάση το πρόγραμμα του είχε συνάντηση με τα τοπικά στελέχη,  και  στις 6 το απόγευμα αντίστοιχες συναντήσεις και συνέντευξη τύπου στην γειτονική πόλη της Λάρισας. Αύριο Δευτέρα θα επισκεφθεί τα Τρίκαλα, όπου στις 9.30 το πρωί θα συναντήσει τον μητροπολίτη Τρίκκης- Σταγών και Μετεώρων κκ Χρυσόστομο, στις 12 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και στην συνέχεια θα συναντηθεί  με τα τοπικά στελέχη. Θ ολοκληρώσει την περιοδεία το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την Καρδίτσα και με αντίστοιχες δράσεις: συνέντευξη στις 6.30 το απόγευμα  και επαφή με τα τοπικά στελέχη.

Η συνέντευξη

Επικριτικός – τόσο προς την κυβέρνηση και τα στελέχη της, όσο και προς τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου-  αλλά με χαμηλούς τόνους εμφανίστηκε από την Αγριά του Βόλου, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος , στάση που βοήθησε στην εκτόνωση του τεταμένου πολιτικού κλίματος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες  48ωρες λόγο της συζήτησης στη Βουλή και των αλληλοκατηγοριών με Ν. Κοτζιά και  Ελ. Κουντουρά.

Αρχικά, ο κ. Καμμένος, τόνισε ότι για τους ΑΝΕΛ η Θεσσαλία, έχει ιδιαίτερη σημασία και αυτό πιστοποιήθηκε όταν το πολιτικό προσωπικό ανέλαβε θέσεις υπουργικές, ενώ αναφερόμενος στο λόγο της επίσκεψής του ,δηλαδή, στις Ευρωεκλογές, υπογράμμισε ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα δεν μιλούν για τις ευρωεκλογές και αυτή είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της  Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, της Ευρώπης που υπερασπίζεται ισότητα τα δικαιώματα του κάθε κράτους μέλους, της Ευρώπης που δεν επιτρέπει να παραβιάζονται συνθήκες και να απειλούνται εδαφικές ακεραιότητες κρατών – μελών της.

Υποστήριξε, επίσης, ότι  γι αυτή την Ευρώπη οι  ΑΝΕΛ μετέχοντας στην κυβέρνηση  Τσίπρα, δούλεψαν σκληρά, δούλεψαν συστηματικά,  για να έρθουν καλύτερες ημέρες και δεν θα τις χαρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθως αναφέρθηκε στις συμφωνίες που αφορούν την Ενέργεια, αλλά και στο ρόλο της Αμερικής, στον επικείμενο κατά την άποψή του 3ο Αττίλα, με αφορμή της γεωτρήσεις της ΑΟΖ. Μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ενιαία εθνική φωνή, ως απάντηση στην απειλή της εθνικής ακεραιότητας της χώρας μας, με παράλληλο αίτημα να ενεργοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Άμυνα, προκειμένου να προστατευτεί η Ελλάδα από τις πολιτικές αυθαιρεσίες και τις ορέξεις των γεωστρατηγικών της αντιπάλων.

Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να ονοματίσει την Τουρκία και την τακτική της  μέσω των παραβιάσεων που εξακολουθεί να κάνει σε βάρος της χώρας μας, καυτηριάζοντας παράλληλα και το ρόλο της Ευρώπης, λέγοντας ότι μ αυτή την Ευρώπη οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία ταύτιση, όπως επίσης και με την στάση της και το ρόλο της στην Συνθήκη των Πρεσπών.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Κατόπιν παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του, λέγοντας ότι είναι πετυχημένοι πολίτες, με αξίες και ήθος και ότι στο δικό τους ψηφοδέλτιο δεν έχουν τραγουδιστές, δεν έχουν μεταγραφές και φίρμες.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, τοποθετήθηκε στο θέμα της  απομάκρυνσης  της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Βόλου, επικρίνοντας σφόδρα την στάση και τον πολιτικό ελιγμό τόσο της κυβέρνησης, όσο και των υπολοίπων κομμάτων(ΝΔ και ΚΙΝΑΛ).

Ο  πρώην Υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ,  υπεραμύνθηκε της μετακίνησης της Ταξιαρχίας, χαρακτηρίζοντάς της εθνική ανάγκη , ενώ λόγο της θέσης ευθύνης που είχε γνωρίζει επακριβώς ποιοι λόγοι επέβαλλαν αυτή την απόφαση. Τόνισε δε, ότι το Υπουργείο Άμυνας γνώριζε και αναγνώρισε τις συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής ενέργειας και  φρόντισε να δημιουργήσει την μεγαλύτερη ΝΑΤΟική βάση στη χώρας μας, στο Στεφανοβίκειο . Η πρόβλεψη είναι να εγκατασταθούν 1.000 αξιωματικοί και υποαξιωματικοί με τις οικογένειές τους, ισοσκελίζοντας την «χασούρα» από την απομάκρυνση των πεζοναυτών.

Τέλος, ο κ. Καμμένος, δεν μπόρεσε να αποφύγει τις προσωπικές αιχμές τόσο στο πρόσωπο της Έλενας Κουντουρά, πρώην βουλευτής ΑΝΕΛ, υπουργού Τουρισμού και τώρα υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,όσο και στο πρόσωπο της κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, πρώην διακεκριμένο και υπουργοποιημένο στέλεχος των ΑΝΕΛ, τώρα υπουργός της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η στάση τους είναι στάση συναλλαγής και ανταλλαγής με υπουργό θώκο, ενώ ενέπλεξε στην κριτική του και τον γιο της κ. Χρυσοβελώνη.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων  που ακολούθησαν ήταν επικεντρωμένες στο τοπικό ζήτηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, δεδομένης της θέσης ευθύνης που είχε ο κ. Καμμένος ως Υπουργός Άμυνας και ως οπαδός της μετακίνησης της Ταξιαρχίας για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Συνέντευξη Τύπου Πάνου Καμμένου στο Βόλο

Συνέντευξη Τύπου Πάνου Καμμένου στη Λάρισα

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.