Συναγερμός για το ναυτικό επεισόδιο με την κανονιοφόρο Αρματωλός και τουρκικό εμπορικό πλοίο

Συναγερμός μέσα στην νύχτα από το ναυτικό επεισόδιο ανοιχτά της Μυτιλήνης μεταξύ τουρκικού εμπορικού πλοίου και της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ. Από τις 4 και 10 το πρωί που έγινε η “επακούμβηση”, στο Κέντρο Επιχειρήσεων σήμανε “κόκκινος συναγερμός”. Στις 5 το πρωί έφθασε εκεί ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και από εκεί ενημέρωσε τον πρωθυπουργό,τον ΥΠΕΞ αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση για το γεγογνός.

Όπως λένε πληροφορίες έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες για την απόδοση ποινικών και αστικών κυρώσεων με βάση το διεθνές ναυτικό δίκαιο.

Να επισημανθεί ότι η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ βρισκόταν σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή άρα αναμένουμε τον Πόντιο Πιλάτο κ.Στόλντεμπεργκ να μιλήσει…

Στις φωτογραφίες το τουρκικό εμπορικό πλοίο το οποίο χτύπησε από αριστερά την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ του Στόλου μας, ενώ βρισκόταν σε νατοϊκή αποστολή.

Στον χάρτη η πορεία του όπως έχει καταγραφεί με την τελευταία θέση του.
Η αίσθηση που υπάρχει ανεξάρτητα απο το πως θα διαχειριστεί το θέμα η κυβέρνηση, είναι πως δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να αποκλειστεί η σκοπιμότητα από τη πλευρά των Τούρκων.

Χαρακτηριστικά Τουρκικού πλοίου:

Ship Type
Cargo

Length × Breadth
73       X     11

Speed recorded
(Max / Average)
9,60 / 9,20 knots

FlagTurkey (TR) – Call SignTCBV7

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Τι λέει το ΓΕΝ για το επεισόδιο με τη κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ και το τουρκικό εμπορικό πλοίο

Πριν λίγο το ΓΕΝ με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε το επεισόδιο που έγινε λίγο μετά από τις 4 τα ξημερώματα ανατολικά της Μυτιλήνης,όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο ακούμπησε με τη κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Τι λέει το ΓΕΝ στην ανακοίνωσή του:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λέσβου, εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνον.

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Του συμβάντος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές

Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ συνεχίζει την αποστολή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.